Kultura
ZAGREBAČKI PLESNI ANSAMBL

Projekt Matije Ferlina: Staging a Play: Tartuffe
Objavljeno 27. listopada, 2017.

ZAGREB - Nagrađivani koreograf i redatelj Matija Ferlin priprema novi projekt u produkciji i izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla - “Staging a Play: Tartuffe”. Novi će rad premijerno biti izveden 25. studenoga u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu, a potom u Zagrebu. Projekt nastaje u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla i suradnji s Istarskim narodnim kazalištem - Gradskim kazalištem Pula, Zagrebačkim kazalištem mladih i Mediteranskim plesnim centrom.

Nastavljajući svoj višegodišnji interes za jezik, posebice za istraživanje odnosa između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima, Ferlin se u ovom projektu posvećuje postavljanju Molièreova kanonskog dramskog teksta koji će izvođačima umjesto kao tekstualni predložak poslužiti kao slojevita koreografska partitura - ističe se u najavi.

Nakon prve Staging a Play produkcije iz 2015., u kojoj je, prema istom principu, postavio Staklenu menažeriju Tennesseeja Williamsa (nagrada za najbolju predstavu, 8. bijenale suvremenog plesa u Sloveniji), Ferlin je za drugi dio ciklusa odabrao obraditi jednu od najpoznatijih svjetskih komedija. Dramske će replike tako i u ovoj izvedbi biti dokinute te zamijenjene fizičkim vokabularom, a čitava koreografija nastaje razvojem specifičnog sistema koji autor razvija posljednjih nekoliko godina te u kojem je moguće prepoznati njegov karakterističan autorski stil.

Ferlin i u ovom projektu nastavlja suradnju sa svojim dugogodišnjim suradnicima – Mauricio Ferlin (scenografija), Luka Prinčić (glazba) i Jasna Jasna Žmak (dramaturgija). Predstavu izvode Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Petra Valentić i Kasija Vrbanac. N.Vek.

Možda ste propustili...

VEČERAS KONCERT I PREDAVANJE U OSJEČKOM MUZEJU SLAVONIJE

Krežmina violina, Njikoševa tambura

IZLOŽBA U ARHEOLOŠKOM MUZEJU ZAGREB

Vučedolci imali svoj kalendar!