Crna kronika
NA GRANICI U SLAVONSKOM BRODU

Makedonci švercali 6,5 kg heroina u autu
Objavljeno 27. listopada, 2017.

SLAVONSKI BROD

Poveća količina droge i tableta zaplijenjena je u utorak u večernjim satima na graničnom prijelazu Slavonski Brod. Riječ je o šest i pol kilograma heroina koji je pronađen u automobilu makedonskih registracija. Zbog šverca droge i tableta prijavljene su i uhićene tri osobe.

Automobil makedonskih registracijskih oznaka pristigao je na granični prijelat Slavonski Brod iz susjedne Bosne i Hercegovine u utorak oko 18 sati. U njemu su se nalazili 40-godišnji vozač, te dvoje putnika, 40-godišnjak i 30-godišnjakinja (svi državljani Makedonije). Kada su Makedonci predali dokumente, policajci su posumnjali kako je vozačka dozvola 40-godišnjaka krivotvorena. Zbog toga je vozilo izdvojeno sa strane dok je trajala provjera vjerodostojnosti vozačke dozvole. Sumnja se pokazala opravdanom, jer su policajci nakon uvida u informacijske sustave utvrdili da je vozačka dozvola krivotvorena.

Tada su carinici i policajci sa graničnog prijelaza Slavonski Brod pregledali automobil i u podvozju su uočili sumnjive pakete. Vozač i njegovo dvoje putnika policija je zadržala, jer je od Županijskog suda Slavonski Brod zatražen nalog za pretragu automobila. Kada je taj dokument stigao u srijedu u jutarnjim satima, carinici su detaljno pregledali automobil. I ovdje se sumnja pokazala opravdanom jer su u podvozju automobila pronađena 24 paketa u kojima se ukupno nalazilo 6449,3 grama heroina.

Granična policija je pregledala i 30-godišnju putnicu kod koje je pronađeno nekoliko desetaka tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga, a za koje nije imala liječničku dokumentaciju. Zbog toga je protiv mlade žene podnesena prekršajna prijava, a protiv 40-godišnjeg vozača kaznene prijave zbog šverca heroina te krivotvorenja vozačke dozvole. U srijedu u večerjim satima svo troje, vozač i dvoje putnika, predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Uhićeni su u četvrtak saslušani u Općinskom državnom odvjetništvu Slavonski Brod.

U daljnoj istragi policija i odvjetništvo pokušat će saznati gdje je nabavljen heroin i čijem je uličnom tržištu bio namijenjen.

Sandra LACIĆ

U posljednje dvije godine na graničnim prijelazima između Hrvatske te Bosne i Hercegovine koje dijeli rijeka Sava, zaplijenje su poveće količini droge, pogotovo na prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška. Ovo je pokazatelj kako su šverceri droge spremni naći novu rutu za šverc droge, koja se većinom odvijala preko graničnog prijelaza Bajakovo. U većini slučajeva šverceri su Albani ili Crnogorci, a u posljednjem slučaju vidi se kako od prijenosa sakrivene droge nisu imuni niti Makedonci.

tablete

PRIJAVLJENA JE I 30-GODIŠNJA PUTNICA

Možda ste propustili...

NA AUTOCESTI A3 KOD LUŽANA

Cisterna sletjela s ceste pa se zapalila

VATROGASCI U SLATINI I VOĆINU

Benzin je uzrok izbijanja požara

VIŠE SMRTNO STRADALIH U NESREĆAMA NEGO TIJEKOM PROŠLE GODINE

Od početka godine 28 osoba poginulo je u prometu u Osječko-baranjskoj županiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana