TvObzor
2. SEZONA SERIJE "NESTANAK"

Moralne dvojbe i složene emocije nakon povratka nestalog djeteta
Objavljeno 27. listopada, 2017.
Priča druge sezone događa se uglavnom u britanskoj vojnoj bazi u Eckhausenu u Njemačkoj, ali doseže i do bojišnica ISIL-a u sjevernom Iraku

Hrvatska televizija u petak, 3. studenoga, počet će prikazivati 2. sezonu izvrsne britanske serije “Nestanak”. Prva sezona serije, koja je pratila nestanak Olivera Hughesa i očajničku potragu njegova oca za njim, privukla je veliku pozornost publike s obje strane Atlantika i bila je nominirana za nekoliko nagrada BAFTA i dvije nagrade Zlatni globus. No kad su scenaristi Harry i Jack Williams htjeli nastaviti seriju, nisu se htjeli vratiti Oliverovoj priči. Umjesto toga su odlučili istražiti drugu stranu djetetova nestanka - kako se obitelj i zajednica nose s povratkom nestalog.

Priča druge sezone događa se uglavnom u britanskoj vojnoj bazi u Eckhausenu u Njemačkoj, ali doseže i do bojišnica ISIL-a u sjevernom Iraku. Mlada Britanka posrće ulicama i sruši se na gradskom trgu. Božić je 2014. Uskoro doznajemo da se zove Alice Webster (Abigail Hardingham) i nestala je prije 11 godina.

Alicein povratak šokira malu zajednicu. Gdje je bila? Tko je njezin otmičar? S kim je bila oteta? Nijemac iz lokalne zajednice identificiran je kao otmičar, ali on i žena tvrde da su nevini. Aliceina obitelj ponovno tone u kaos, koji prijeti da će ih razoriti... Pratimo moralne dvojbe i složene emocije oko dugo priželjkivanog povratka nestalog djeteta. I ova priča zadržava dojmljivu pripovjedačku strukturu u kojoj se izmjenjuju prošlost i sadašnjost, a gledatelji su uvučeni u zaplete i prevrate u potrazi za istinom o tome što se dogodilo Alice. Svi su glumci i likovi novi, osim poznatog nam francuskog detektiva Juliena Baptistea (Tchecky Karyo). Druga sezona prati 2014., godinu kad se Alice vratila, i sadašnjost.

Kao i u prvoj sezoni, likovi su ključni. Pratimo obitelj koja je preživjela neizrecivu tragediju i vraćeno im je izgubljeno dijete, no nepovratno promijenjeno. Kad Alice neočekivano učini nešto šokantno, obitelj se počinje raspadati.

Julien nas vodi kroz sve dramatične događaje. I dalje je inteligentan, samouvjeren, no i dalje je patnik. Alicein povratak otvara slučaj koji Juliena dira u srce i on je prisiljen sam sebi postaviti teška pitanja. Kad Alice u deliriju promrmlja ime Sophie Giroux, Julien prema vlastitom nahođenju hita Europom radi slučaja starog 12 godina, koji nije htio zaboraviti.

U sadašnjosti Julien putuje u Irak i ondje vidimo njegovu ranjiviju stranu; suočava se s prošlosti i osobnim demonima da bi došao do istine. Ali od čega Julien bježi? I zašto mu je taj slučaj tako važan?

Redatelj serije je Ben Chanan, producent Julian Stevens, a scenaristi i izvršni producenti su Harry and Jack Williams. (N.K.)

Foto: HTV
PRVA EPIZODA

Na Božić 2014. Alice Webster posrće ulicama Eckhausena u Njemačkoj i sruši se. Jedanaest godina prije oteta je u tome gradu. Potraga za otmičarom zahuktava se i čini se da Alice zna ključne informacije o tome gdje je druga nestala djevojka, Sophie Giroux, čiji nestanak je 2003. istraživao francuski detektiv Julien Baptiste.

Dvije godine poslije Aliceini roditelji Sam i Gemma jedva da razgovaraju, a Alicein brat Matthew postao je nasilan i povučen. Julien je u Iraku, zbog informacije za koju je uvjeren da je ključna za nalaženje otmičara.

Možda ste propustili...

CHRIS HEMSWORTH I DAKOTA JOHNSON U MISTERIOZNOM TRILERU

Teška vremena u motelu El Royale