Crna kronika
PREKRŠAJNA PRIJAVA

Požeški policajac divljao u automat-klubu
Objavljeno 26. listopada, 2017.

POŽEGA - Policijska uprava požeško-slavonska oglasila se u vezi narušavanja javnog reda i mira Željka Pavića, voditelja Odsjeka za obradu kriminaliteta u toj policijskoj upravi.

- U utorak oko 0.45 sati, u Ulici Matice hrvatske u Požegi, u prostorijama automat-kluba, 48-godišnji policijski službenik izvan službe vikao je i vrijeđao zaposlenice zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog vezano uz čl. 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Slijedi daljnje utvrđivanje njegove disciplinske odgovornosti - doznajemo iz priopćenja PU požeško-slavonske.

Prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira: “Tko se na javnom mjestu tuče, svađa, viče, ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM(!?), ili kaznom zatvora do 30 dana”. S obzirom na to da se ipak radi o policajcu i istraga MUP-a dat će svoj epilog u vezi s ovom pričom.S.Lacić

KAZNA JOŠ UVIJEK U MARKAMA

Kod iščitavanja članka 13 iz Zakona o javnom redu i miru, opet smo naišli na podatak da prekršitelj mora, ako mu se utvrdi prekršaj, platiti protuvrijednost domaće valute od 50 do 200 njemačkih maraka. Ova valuta ukinuta je 1. siječnja 2002., kada je uveden euro. Zakon o javnom redu i miru na snazi je od 1994. godine. Prijedlog da se izmijeni ovaj članak (umjesto DEM euro) došao je u Sabor 2012. godine. Ništa još nije izglasano.M.Bu.

Možda ste propustili...

U OSJEČKO-BARANSJKOJ ŽUPANIJI

Zaustavili tri pijana vozača

NAJUGROŽENIJA SKUPINA U PROMETU

U listopadu poginula čak tri vozača traktora