Crna kronika
REKORDNA ZAPLJENA KOD VINKOVACA

Šverc lijekova za seksualnu potenciju vrijednih 800.000 kn
Objavljeno 26. listopada, 2017.

VINKOVCI - U dva automobila, osječkih i njemačkih registracija, zaustavljena kod Vinkovaca, policija je pronašla i zaplijenila do sada u Hrvatskoj najveću količinu medicinskih preparata za liječenje erektilne disfunkcije, ukupno 28.617 komada. Lijekovi su proizvedeni izvan Europske unije te nemaju odobrenje za distribuciju hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Vrijednost zaplijenjenih lijekova je oko 800.000 kuna.

- Operativnim radom na terenu, policijski službenici su u zaustavljanim automobilima osječkih i njemačkih registarskih oznaka u blizini Vinkovaca, pronašli veću količinu preparata čiji je promet zakonom zabranjen ili ograničen. Radi se o preparatima za koje Agencija za lijekove i medicinske proizvode (Halmed) nije izdala odobrenje za distribuciju. Vozači, 59-godišnjak iz Višnjevca i 56-godišnjak s boravištem u Njemačkoj će biti predani u pritvorsku jedinicu POlicijske uprave vukovarsko-srijemske, rekao je Mario Karamatić, voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske. Nakon ishodovanog sudskog naloga, policija je zbog kriminalističkog istraživanja pretražilo dom i druge prostorije u kojima boravi 59-godišnjak iz Višnjevca.

Lijekovi za liječenje erektilne disfunkcije bili su namijenjeni tržištu na području Hrvatske i drugih država Europske unije.

Na konferenciji za novinare PU u Vinkovcima govorilo se i o rješenju razbojništva koje se u utorak dogodio u Vukovaru. Vlasnika kuće u ulici Desna sudoperica, probudila je buka, a kada je otišao u dnevni boravak potražiti telefon i obavijestiti policiju, provalnik je sa stola ukrao nekoliko stotina kuna i napao vlasnika. “Provalnik je 72-godišnjaka nekoliko puta nožem porezao po rukama i otrgnuo mu telefonsku slušalicu iz ruke. Potom je pobjegao, odnijevši telefon i novac. Počinitelj je ubrzo pronađen i priveden. Radi se 23-godišnjaku iz Vukovara koji je predan pritvorskom nadzorniku, rekao je Karamatić.

Mario KOKAJ
Pronađen duhan u autu

Policija je priopćila i kako je kod Rokovaca policija pokušala zaustaviti automobil kojeg je vozio 47-godišnjak. On se oglušio na zvučne i svjetlosne signale, i zaustavio se tek ispred svoje kuće u Andrijaševcima. Policija ga je prijavila zbog nezaustavljanja, a nakon ishodovanog sudskog nalaoga dobio je još jednu prijavu jer se u autu nalaziulo 58 kg sitno rezanog duhana.

pritvor

DVOJICA VOZAČA SU UHIĆENA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike