Dome slatki dome
HRVATSKOM DIZAJNERSKOM BRENDU VAU TRI PRESTIŽNE NAGRADE

German Design Award za otvarač za boce, otvarač za pisma i svijećnjak
Objavljeno 26. listopada, 2017.

VAU, nedavno lansiran brend uporabnih svakodnevnih predmeta od metala, dobio je međunarodno priznanje za dizajn i proizvodnju German Design Award, o kojima odlučuju međunarodni stručnjaci, odabirući proizvode čiji autentičan dizajn i kvalitetna izvedba pridonose razvoju industrije dizajna.

Priznanje Pobjednik 2018. dodijeljeno je za otvarač za boce Triangle, otvarač za pisma Curve, dok je za svijećnjak Circular dodijeljeno posebno priznanje.

Otvarač Triangle dizajniran je u formi uspravnog trokuta koji simbolizira stabilnost i uzemljenost, dodatno naglašenu masivnom bazom. Odnos punog volumena i praznog prostora tvori nekoliko trokuta, usklađujući funkcionalnost i estetiku. U funkciji otvarača za boce koristan je alat, a zahvaljujući skulpturalnoj formi ujedno i personalizira prostor - ističe proizvođač.

Dizajn otvarača Curve ukazuje na dvojnost prirode, poigravajući se odnosom mekane drške i oštrice, ovdje postavljenima u sklad. Njegova minimalistička forma pravilne je geometrije. Kvadrat prelazi u trokut uz jedini mekani detalj – krivulju koja povezuje te dvije forme.

Svijećnjak Circular dizajniran je u formi koncentričnih krugova tako da simbolizira univerzalni princip širenja prirode, iz sredine prema beskraju, a ujedno i kretanje prema središtu. U središte je simbolički smješten plamen, dok je oko njega dinamična kompozicija koncentričnih kružnica. Mekani krugovi u oštrim se slojevima penju prema izvoru svjetla, koncept inspiriran arhitekturom zigurata. Proizvod je dostupan u dvije veličine, s obzirom na mogućnost upotrebe lučica ili uspravne svijeće.

Cijelu kolekciju potpisuje VAU dizajn tim, a nadahnuta je univerzalnim simbolima koji se protežu kroz sve aspekte života. Apstraktni simboli pretočeni su u konkretne proizvode, proizvedene od masivnog metala, kombinacijom tradicionalnih i modernih tehnologija te finom ručnom obradom majstora u proizvodnji. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ORNITOLOŠKO PRVENSTVO U POREČU

Dražen Dokletal najuspješniji osječki izlagač

2

PRIČA O KREVETU

Drveni stilski krevet je vječan

3

USKLAĐIVANJE BOJA S JELIMA

Kako božićnu večeru učiniti još intimnijom?