Regija
PRVI VIROVITIČKI RIBNJAK

Ulovljen som težak 91 kg i dug 220 cm
Objavljeno 25. listopada, 2017.

Kad je krajem rujna na prvom virovitičkom ribnjaku završena somijada s 15 natjecatelja u organizaciji Športsko-ribolovne udruge Ođenica, svi su bili ponosni što je ulovljeno nekoliko lijepih primjeraka soma. Najvećega je ulovio Danijel Dijak, a težio je 8,5 kilograma. Tada je ulovljen i som težak sedam te jedan težak 4,5 kilograma. Poslije se pokazalo da su te velike ribe prave igračke prema nekima drugim u ribnjacima.

A da u Virovitičkim ribnjacima ima pravih divova, pokazalo se nepuna dva tjedna poslije, kad je poznati virovitički ribič Valentino Grivić uspio izvući soma teškog 49 kilograma i dugog 194 centimetra.

Ali ni to nije sve! Prošlog vikenda (u subotu, 21. listopada) dogodio se slučaj koji će zasigurno ući u virovitičke ribičke priče. Domagoj Topolovčan, član virovitičke ŠRU Ođenica, imao je na 1. virovitičkom ribnjaku “ulov života”, uhvatio je soma teškog čak 91 kilogram i dugog nevjerojatnih 220 centimetara. Bilo je oko 17.30, a borba s velikom ribom trajala je približno 45 minuta. Toliko je trebalo da se virovitički div umori, a mladom Domagoju pomagao je otac Tihomir.

Događaj se još uvijek prepričava, a ribiči kažu da je to povijesni ulov, jer vjeruju da je Domagojev som dosad najveća riba ulovljena u povijesti ŠRU Ođenica i Virovitičkih ribnjaka.

Domagoj Topolovčan je, kao i Valentino Grivić, ponosno pozirao pokraj velikog ulova, ali ne stojeći, nego ležeći. Nije ih bilo strah blata, zaprljati se pokraj ovakvih ulova bilo im je užitak!

Petar ŽARKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike