Novosti
SLUČAJ AGROKOR: VLASNIKA JOŠ TRAŽE

Za Ivicu Todorića raspisan
je europski uhidbeni nalog
Objavljeno 23. listopada, 2017.
Ivan Todorić dao je kratak iskaz DORH-u i ponovno napustio Hrvatsku

Ivan Todorić, mlađi sin Ivice Todorića, vlasnika posrnulog koncerna Agrokor, u ponedjeljak je stigao u Hrvatsku te iznio obranu u Državnom odvjetništvu u Zagrebu. Odvjetnica Ivana Todorića Jasna Novak izjavila je da njezin branjenik, osumnjičen u slučaju Agrokor, nije odgovarao na pitanja. “Iznio je kratku obranu i za sada nije odgovarao na pitanja, s obzirom na veličinu i opsežnost predmeta”, dodala je, potvrdivši da je bio službeno odsutan u SAD-u i Švicarskoj. “Stavljaju mu se na teret identična kaznena djela kao i svima ostalima – zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i neuredno vođenje poslovnih knjiga. Njegove planove za sada ne znam, ali supruga mu je u vrlo visokom stupnju trudnoće, praktički za nekoliko dana bi trebala roditi, pa vjerujem da će zbog tog razloga morati otići iz Hrvatske. Ali, svakom pozivu bilo suda, državnog odvjetništva ili nekog drugog organa on će se odazvati”, kazala je odvjetnica.

Ivica Todorić i dalje je nedostupan hrvatskom pravosuđu i za njim je raspisana tjeralica, a Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćilo je u ponedjeljak poslijepodne kako je, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU-a, izdalo i europski uhidbeni nalog.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda je, pak, potvrdilo odluku suca istrage koji je prošlog tjedna odbio zahtjev DORH-a da se odredi istražni zatvor za 14 osumnjičenih u slučaju Agrokor. Potvrđena je odluka suca istrage, uz istu argumentaciju da okolnosti koje bi trebale upozoravati na opasnost od utjecaja na svjedoke nisu dovoljno određene. Drugim riječima, svih 14 osumnjičenih mogu se braniti sa slobode. Podsjetimo, uz nedostupnog Todorića i njegove sinove, osumnjičeni su Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Dijana PAVLOVIĆ/H
ANTE TODORIĆ NAPUSTIO HRVATSKU

Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića koji je u petak ispitan u DORH-u, otputovao je iz Hrvatske u London. “Ante je prijavio prebivalište u Londonu. On ondje živi i radi i otišao je zbog poslovnih razloga. Ako će njegova prisutnost biti potrebna, on će se u bilo kojem trenutku vratiti u Hrvatsku”, kazao je njegov odvjetnik Fran Olujić.

Možda ste propustili...

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren

Najčitanije iz rubrike