Osijek
PROJEKT “READ FOR FUN, FUN TO READ” U OŠ VIŠNJEVAC

Učitelji iz pet europskih zemalja priredili narodna jela domaćinima
Objavljeno 23. listopada, 2017.

“Read for Fun, Fun to Read” projekt u sklopu Erasmus+ međunarodne akademske razmjene, financiran iz Europske Unije, omogućio je da Osnovna škola Višnjevac ovoga tjedna ugosti učitelje iz pet europskih zemalja – Portugala, Španjolske, Turske, Litve i Mađarske. Jučer, 23. listopada, je tako održano otvorenje ove “Europe u malom”, gdje su na “Europskom međunarodnom ručku” susretljivi učitelji ponosno prezentirali narodna jela iz svojih zemalja, oduševljavajući sve prisutne slatkim i slanim delicijama.

- Svrha ovog međunarodnog susreta je razmjenjivanje iskustava, jer će ovi učitelji u nekoliko dana prezentirati tradiciju, kulturu, hranu, ali i cjelokupan obrazovni sustav iz svojih zemalja. Ovo je četvrti susret u sklopu Erasmus+ projekta na kojemu će strani učitelji kod nas gostovati do srijede, a nakon toga će, sljedećih mjeseci, naši učitelji posjetiti Portugal i Tursku - objasnila je Melita Krstić, pedagoginja Osnovne škole Višnjevac, naglašavajući da će ovakvim multikulturalnim razmjenama profitirati najviše djeca, jer će naučiti prihvaćati i podržavati različitosti.

Vrijednost multikulturalnosti su tako prepoznali brojni učenici, a među njima i Gabrijela i Martina, učenice 8. razreda OŠ Višnjevac, koje su sa zadovoljstvom pomagale stranim učiteljima te družeći se učile nove jezike i zanimljive običaje. M. Mandić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike