Novosti
KRAJEM STUDENOG IZBORI

Najizglednije ime za čelnika osječkog HDZ-a mladi Domagoj Mikulić
Objavljeno 24. listopada, 2017.

U nedjelju, 23. listopada, sastalo se povjerenstvo osječke organizacije HDZ-a, koje je preuzelo ovlasti upravljanja strankom kada je, u siječnju ove godine, raspuštena Gradska organizacija HDZ-a.

Glavni razlog sastanka bio je upravo pokretanje procedure za odabir novog predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Osijeka. Podsjetimo kako je sredinom siječnja Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije prihvatio ostavku dotadašnjeg predsjednika osječkog HDZ-a, dr. Vlatka Kopića. Slijedom toga, Županijski odbor HDZ-a raspustio je osječku gradsku organizaciju stranke te povjerenikom imenovao Željka Kovačevića, a glavni zadatak bio im je pripremati tu organizaciju za lokalne izbore.

Gotovo deset mjeseci trajala je konsolidacija unutar redova osječkog HDZ-a, u kojem su sada ocijenili kako je došlo vrijeme za odabir novih čelnika Gradske organizacije.

- Donijeli smo odluku o raspisivanju prijevremenih unutarstranačih izbora za Gradski odbor i predsjednika Gradske organizacije te 14 ogranaka na području grada. To smo proslijedili izbornom povjerenstvu stranke na nacionalnoj razini i ono će otvoriti kandidacijski postupak. Svaki član gradske organizacije HDZ-a koji prikupi tri posto potpisa članstva može se kandidirati za predsjednika gradskog HDZ-a, a izbori se održavaju po načelu jedan čovjek - jedan glas. U osječkoj je organizaciji oko 1800 članova, a na izbore se obično odazove oko 70 posto članstva. Očekujemo da će se izbori održati krajem studenog ili početkom prosinca - rekao nam je Željko Kovačević, koji je dodao kako se on neće kandidirati za budućeg predsjednika osječkog HDZ-a.

Kako neslužbeno doznajemo, glavni kandidat za novog predsjednika trebao bi biti mladi saborski zastupnik Domagoj Mikulić. Taj 30–godišnji Osječanin s diplomom magistra agroekonomike radio je kao regionalni asistent zastupnika u Europskom parlamentu te je međunarodni tajnik Mladeži HDZ-a, a ima i jaku potporu predsjednika županijskog HDZ-a Ivana Anušića. No navodno bi se u igri za predsjednika osječkog HDZ-a mogla pojaviti još dva imena. Riječ je navodno o direktoru Hrvatskih cesta Josipu Škoriću, koji ima dugodišnju člansku iskaznicu HDZ-a, ali su s njegovim imenom mediji špekulirali i kod nekih afera. Drugi kandidat mogao bi biti Luka Šarić, član Županijske organizacije Zajednice utemeljitelja HDZ-a, inače Osječanima najpoznatiji kao jedan od tvoraca brenda “Lega – lega”. N.Z.Eberhard

Domagoju Mikuliću konkurenti bi mogli biti Josip Škorić i Luka Šarić

Možda ste propustili...

NAJBOLJE MJERE ZA RJEŠAVANJE I IZBJEGAVANJE NESTAŠICA KLJUČNIH LIJEKOVA

Osnovan Savez za kritične lijekove