Regija
GAK IMA NOVU DJEČJU PREDSTAVU

Premijerno izveli „Ružno pače“ i oduševili publiku
Objavljeno 24. listopada, 2017.

ŽUPANJA - Županja je domaćin 10. Međunarodnog festivala amaterskog kazališnog stvaralaštva u sklopu kojega je ove godine prvi put održan i Dječji festival za djecu i mlade.  Protekle nedjelje  Gradsko amatersko kazalište Županja oduševilo je publiku s premijerom dječje predstave “Ružno pače”, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Županje. Tekst potpisuje Nataša Ilić, a adaptaciju teksta i režiju Snježana Puljić.


- Uložili smo puno truda i vremena da bi ovu predstavu postavili na daske. Mnogi će se pitati po čemu je drugačija... E, pa po tome što u njoj glume mali veliki glumci koji još ne znaju ni čitati, ali imaju veliku volju, kaže predsjednica GAK-a Snježana Puljić.  U predstavi „Ružno pače“ sudjeluje 12 glumaca različitih životnih dobi:  Mislav i Ana iz vrtića, Mia, Dorjan, Andrija, Karlo iz osnovne škole...Petra, Ivan i Domo srednjoškolci te Jelena, Branka i Frke u najboljim godinama. Maestro od tehnike je Lager. Plakat je osmislio Dejan Pejić, scenografiju skrojio Gelo, oslikala Snježana, a završni glanc udario Žika. Odličnom glumom upotpunjenom prekrasnim kostimima koje su osmislile, skrojile i sašile Jelena i Branka županjski su kazalištarci svojim sugrađanima poklonili zanimljivu i originalnu priču.  Predstava „Ružno pače“ bila je pravi pogodak, o čemu su najbolje svjedočila ozarena lica presretnih mališana i zadovoljstvo njihovih roditelja u dupkom punoj dvorani Mladost…


Ovogodišnji, 10. Jubilarni FAKS će u subotu, 28. listopada zatvoriti KUD Adem Alić Gračanica s predstavom “Maratonci trče počasni krug”.
M. LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

NA ZGRADI NK SLOGA 1958. U SAMATOVCIMA

Ugovorena izgradnja nadstrešnice

MISNO SLAVLJE U ŽUPANJI PREDVODIO ĐAKOVAČKO-OSJEČKI NADBISKUP ĐURO HRANIĆ

Nadbiskupijski susret 600 ministranata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

3

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše