Regija
ODRŽAN XII. DUHOVNI KAPITUL

Geslo - “Podnosite jedni druge u ljubavi”
Objavljeno 24. listopada, 2017.

BELIŠĆE - U Župi Belišće protekli je vikend bio u znaku održavanja XII. Područnog duhovnog kapitula Osječkog područnog bratstva Frame. Geslo susreta bilo je „Podnosite jedni druge u ljubavi“, a na susretu je bilo oko sto framaša, doznajemo od Matee Čelik iz Frame.

Program je počeo u petak okupljanjem te misom koju je predvodio fra Matija Marijić, a nakon toga uslijedilo je klanjanje koje je vodio đakon, fra Andro Tomislav Gluščić. Framaši su pozvani da u međusobnom susretu jedni druge ne osuđuju, nego da budu otvoreni i da se gledaju pogledom kojim Bog nas gleda, a to je pogled ljubavi te da podnose jedni druge u toj ljubavi.

U subotu je bilo predavanje fra Ivice Janjića. Nakon ručka uslijedila je radionica Nine Prugović u kojoj su framaši morali odrediti šest krjeposti koje su najpotrebnije kako bi mogli podnositi jedni druge u ljubavi. Fra Davor pripremio je pokorničko bogoslužje koje pokazuje kako grijeh zarobljuje čovjeka te ga ograničava. Nakon ispovijedi, krunice i mise, koju je predvodio fra Davor, uslijedio je večernji program kojim su proslavili 25 godina od osnutka Frame u Hrvatskoj. Program su obogatile sestre i kandidatice Milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova. U nedjelju, nakon završnog rada po skupinama i predstavljanja skupina, fra Davor predvodio je svečanu misu, a u propovijedi framašima i vjernicima obratio se đakon, fra Andro Tomislav Gluščić.L.A.

Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike