Regija
HRVATSKIM RATNIM VOJNIM INVALIDIMA

Uručena rješenja o kreditima, potporama i ključ jednog stana
Objavljeno 23. listopada, 2017.

OSIJEK - Na prigodnoj svečanosti u Uredu državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić uručio je rješenja o dodjeli stambenih kredita i jednokratnih financijskih potpora te jednog stana hrvatskim ratnim vojnim invalidima s područja Osječko-baranjske županije i grada Osijeka ukupne vrijednosti 900.000 kuna.

Stan u Osijeku površine 18,5 četvornih metara dodijeljen je Josipu Kamenaru, 40-postotnom HRVI iz Duboševice. Rješenja o stambenim kreditima u rasponu od 9800 do 34.700 eura primili su Slaven Živković i Aleksandar Jelić iz Osijeka, Miroslav Budetić iz Satnice Đakovačke, Stjepan Bareš iz Kućanaca Đakovačkih i Zoltan Silađi iz Feričanaca, a rješenja o jednokratnim financijskim potporama za kupnju prve nekretnine uručena su Ivici Čizmadiji iz Višnjevca i Denisu Habusu iz Beničanaca.

Ratnim vojnim invalidima zahvalili su Križić, predsjednik Zbora Gardijskih brigada RH Miljenko Kolobarić i predstojnica Ureda državne uprave Andrijana Ćelap, a svečanosti su nazočili saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović, zamjenik župana Goran Ivanović, izaslanik osječkoga gradonačelnika Stjepan Nađ, predsjednici i predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata s područja grada Osijeka i Županije osječko-baranjske te obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

Prema Križićevim riječima, u 2017. godini Ministarstvo hrvatskih branitelja zbrinulo je 400 stradalnika iz Domovinskog rata, 209 dodjelom stambenog kredita i 111 dodjelom financijske potpore u ukupnom iznosu od 42.319.964,79 kuna, a 80 stradalnika zbrinuto je dodjelom stana. Sanirano je 30 stanova u vrijednosti 5.398.395,05 kuna. Za stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja ove će se godine utrošiti oko 50 milijuna kuna. Ministarstvo planira nastaviti organiziranu stambenu izgradnju.P.Žarković

Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike