Regija
NIJE TOLIKO SKUPO, A VAŽNO JE

Nagodinu novi izgled valpovačkih terasa
Objavljeno 23. listopada, 2017.

VALPOVO - Govoreći o učinjenom u četiri mjeseca, otkako je na čelu Valpova, gradonačelnik Matko Šutalo osvrnuo se i na niz financijski nešto manjih zahvata kojima je također cilj povećanje kvalitete življenja u gradu i prigradskim naseljima. - Očišćen je prostor starog željezničkog kolodvora i prostor oko kolodvora, uklonjeni su kontejneri za otpad pred Dvorcem d.o.o., a očišćen je i prilaz Zvjerinjaku i postavljeni su znakovi zabrane odlaganja smeća. Uređen je poljski put kroz Zvjerinjak prema Marjančacima te je pregledana i popravljena rasvjeta u Valpovu, koja bi se uskoro trebala zamijeniti novom, štednom LED rasvjetom - najavljuje gradonačelnik Šutalo.

Podsjetio je i da su redefinirani i obnovljeni ugovori za ugostiteljske terase, pri čemu je dogovorena uspostava reda i način postavljanja i izgleda terasa za 2018. U Zelčinu su obnovljene prostorije vatrogasnog doma te postavljeni prozori i vrata na prostorijama NK Zelčin. Na valpovačkom groblju završeno je postavljanje ograde, obnovljena je fasada na vatrogasnom domu u Valpovu. Završena je obnova objekta na nogometnom igralištu u Nardu, dogradnja i uređenje prostorija lovačkog doma u istom naselju, a u Ministarstvu regionalnog razvoja osigurano je dodatnih 150.000 kuna za dovršetak uređenja društvenog doma u Ivanovcima. Popravljeno je igralište kod Dječjeg vrtića Maza.

Za prijevoz vijenaca na groblju u Harkanovcima kupljena su nova kolica, kao i materijal za zamjenu vodovodnih cijevi za dom u Harkanovcima, gdje je saniran dio nogostupa i vodni propusti. Za početak nogometne sezone kupljena je perilica rublja za NK Slavonac Ladimirevci i materijal za ulazna vrata na prostorijama kluba, izabrano novo vodstvo NK Valpovka Valpovo te ustrojena škola za mlade. L. Aničić

Obnova staza kod Srednje škole

Ugovoren je početak radova za obnovu staze i okoliša između Srednje škole i stare vijećnice, koji bi trebali biti gotovi do 1. studenoga ove godine. Obnovit će se i staza na potezu od Srednje škole prema maloj dvorani, a postavit će se i rasvjeta, što bi trebalo biti završeno do 10. studenoga ove godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike