Autoglas
STAR EXPERIENCE

Zvjezdana vožnja s Mercedesom i Smartom
Objavljeno 24. listopada, 2017.
Na Star Experienceu na Mićevcu, predstavljen je osvježeni model S-klase

Tvrtka Star Import, uvoznik i distributer Mercedes-Benz i Smart putničkih vozila, već četvrtu godinu zaredom u suradnji s Daimlerom u centru sigurne vožnje Oryx organizira Star Experience. Radi se o događaju namijenjenom velikim klijentima i potencijalnim kupcima Mercedes-Benz i Smart vozila kao i medijima. Tema ovogodišnjeg Star Experienca bila je inteligentna vožnja Mercedes-Benza uz jednu novost - VAN day, na kojem je predstavljena ponuda lakih gospodarskih i kombi vozila stuttgartskog diva. Program je i ove godine podijeljen u četiri cjeline: Agility staza, Intelligent drive (s naglaskom na inteligentne funkcije nove S-klase), Safety parcours i vožnja prometnicama u okolici Zagreba. Svaka je postaja predstavila određene modele, s tradicionalno najatraktivnijom postavom na Agility stazi, koja je uključivala najnoviji Mercedes-AMG E63, „baby“ AMG predstavnike u obliku C43 AMG 4-matic i E43 AMG T-model, kao i neizostavni kompakt GLA 45AMG.

Prva dva dana impresivan je bio i postav na cesti; redom plug-in hibridi - GLE 500e, E350e te C350e. Na Intelligent Drive postaji svjedočili smo inteligenciji nove generacije S-klase, modelu S560, koja je besprijekorno i posve autonomno kočila iza zaustavljenih vozila, izbjegavala poprečni promet, pješake i uglavnom sve što joj se našlo na putu. Naposljetku se i sama parkirala upravljana pametnim telefonom.

Star Experience poslužio je i kao koreografija za domaće predstavljanje najnovije perjanice, osvježenog modela S-klase, čija je prodaja počela 1. listopada. I ove je godine u sklopu događaja održan i She's Mercedes, koji je okupio 20-ak uspješnih poslovnih žena raznih profila i različitih zanimanja. Ova su družanja namijenjena dijeljenju iskustava, savjeta i općenito druženju u okruženju koje nije uobičajeno.

Mato PAVLIČEVIĆ