Tehno
ZAVRŠILA JE ERA LISTANJA PROGRAMA:

Zauvijek se mijenja način na koji ćete gledati TV!
Objavljeno 25. listopada, 2017.

Televizija je, od svojih početaka, doživjela brojne transformacije. Mijenjali su se sadržaji, osnivale i propadale televizijske  kuće. Mijenjao se način prenošenja programa, a ponajviše se mijenjala tehnologija samih TV uređaja. Oni su od malih kutija, koje su prenosile crno-bijeli program, polako dobili na boji, veličini i funkcijama. Paralelno, izgubili su na debljini, težini i potrošnji električne energije.
Mijenjale su se i naše navike gledanja, ponajviše zahvaljujući raznolikosti dostupnih programa i sadržaja. Uz satelitsku televiziju, koja nam je otvorila vrata za puno veći broj programa no što je to bio slučaj s kabelskom i zemaljskom televizijom, IPTV je pružio  novi način prijenosa televizijskog programa – internetom. IPTV je, iz korisničke perspektive, korak naprijed u odnosu na satelitsku televiziju. Funkcije poput snimanja i IPTV videoteke otvorile su nova vrata u praćenju filmske i televizijske kulture u vlastitom domu.

 


Novi Iskon.TV će vam preporučiti i na početni zaslon staviti samo one sadržaje koji bi vam se mogli svidjeti. Pametna televizija sada uči i zauvijek prekida eru retro „listanja kanala“.


Bilo je i vrijeme!


Uz sve navedeno, jedna se ključna stvar ipak nije promijenila. Riječ je o napornom listanju i pregledavanje TV kanala koje, unatoč svojem „retro šarmu“, nije najbolji način za pronalaženje poželjnog TV sadržaja. Iskon je tu eru upravo završio. Iskonova nova generacija televizije od ove jeseni prva u Hrvatskoj uči o navikama gledanja televizijskog sadržaja u domu, donosi personalizirane preporuke i otvara mogućnost praćenja sadržaja čak tjedan dana unazad.
Novi Iskon.TV pamti i uči što volite gledati te na temelju toga preporuča nove nastavke emisija i serija koje pratite, ali i slične sadržaje koji bi vam se tek mogli svidjeti. Na taj način na početnom ekranu TV-a pronalazite samo ono što vam se sviđa. U konačnici, zahvaljujući novom Iskon.TV-u sada možete pogledati više zanimljivih sadržaja u vremenu koje bi inače potrošili na bjesomučno „listanje“ kanala i TV vodiča u potrazi za nečim interesantnim.


 

Novi Iskon.TV je besplatan i dostupan svim korisnicima Iskonovog IPTV-a jednostavnim pritiskom na tipku 0 na daljinskom upravljaču. Početni ekran je sastavljen od nekoliko linija sadržaja, a svaka je različitog, personaliziranog sadržaja, koji vam je preporučen na temelju naučenog o vašim navikama gledanja. Također, preporuke će varirati ovisno o dobu dana. Ako se u večernjim satima u vašem domu prate uglavnom kriminalističke serije i akcijski filmovi, u tom će se terminu najviše takvih sadržaja i preporučivati.

 


Upišete li riječ „HOUSE“ u novu tražilicu, dobit ćete pregled svih sadržaja koji uključuju tu riječ a dostupni su vam za gledanje – bez obzira emitiraju li upravo, jesu li snimljeni ili dostupni u videoteci.


Još jedna revolucionarna (a opet tako jednostavna i poželjna!) funkcionalnost novog Iskon.TV-a je sofisticirana i precizna Tražilica TV sadržaja, koja nudi mogućnost instantnog pronalaska svega što vam je u ovom trenutku dostupno na televiziji. Pretraga je moguća po naslovu, voditelju, glumcu, redatelju ili žanru.
Jednostavnom navigacijom upisujemo  pojam koji tražimo, a nova Iskon tražilica za nas hvata i sabire baš sve TV sadržaje koji uključuju upisanu riječ bez obzira emitiraju li se upravo na nekom od +100 kanala, jesu li možda snimljeni ili dio Iskon ili HBO videoteke. Baš sve je sada sistematizirano i na jednom mjestu. Vau!


Novi Iskon.TV je razvijen u suradnji s britanskom tvrtkom Think Analytics, jednom od vodećih big data kompanija na svijetu, koja se posvetila upravo search & recommendation modelima za prilagodbu pojedinom korisniku njihovih rješenja. Zavirite u televizijsku budućnost već danas, jer ona vam je sada dostupna i u Hrvatskoj.
Provjerite sve prednosti novog Iskon.TV-a i već danas počnite gledati televiziju iz budućnosti: https://www.iskon.hr/Novi-Iskon-TV

Najčitanije iz rubrike