Mozaik
4. GOOD FOOD FESTIVAL

Održana humanitarna ”Dubrovačka trpeza”
Objavljeno 23. listopada, 2017.

Na 142 metra dugoj “Dubrovačkoj trpezi” na Stradunu u nedjelju su ponuđena jela i vina stotinjak izlagača, a ove je godine na toj manifestaciji u humanitarne svrhe prikupljeno 64.500 kuna. Tradicionalna “Dubrovačka trpeza” održana je u sklopu 4. Good Food Festivala. Na osmom izdanju te humanitarne manifestacije prikupljen je rekordan iznos, 64.500 kuna, a namijenjen je udruzi Poseban prijatelj - “Sigurno do odredišta” te Klubu korisnika pasa vodiča Udruge za školovanja pasa vodiča i mobilitet Dubrovnik. Četrdeset i dva izlagača iz dubrovačkih hotela i ugostiteljskih objekata te Turističko-ugostiteljske škole predstavila su Dubrovčanima i gostima grada svoja slana i slatka jela, a vinari iz Konavala, s Pelješca i Krka svoja vina. Tanjur delicija prodavao se za 35 kuna, čaša vina za 15 kuna.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je prigodom otvaranja manifestacije kako “Dubrovačka trpeza” predstavlja sve najbolje što dubrovački hoteli i ugostitelji znaju i umiju.

- Ovo je sjajan kraj izrazito uspješne sezone, u kojoj je zasad zabilježeno povećanje od 15 posto. Jako sam zadovoljan te očekujem još bolje brojke, jer sezona još uvijek nije gotova - izjavio je Franković. Osvrnuvši se na turističku budućnost Dubrovnika, Franković je najavio kako će u vezi s dolascima kruzera 2019. pokazati prve rezultate mjera koje su ove godine dogovorene.

Direktorica dubrovačke TZ Romana Vlašić izjavila je kako se “Dubrovačkom trpezom” donedavno simbolično označavao kraj turističke sezone, ali kako se ona u međuvremenu produžila do sredine studenoga.

- Kraj sezone ove godine imat ćemo tek sredinom studenog, a “Dubrovačka trpeza” i Good Food Festival svakako zaokružuju pravu sezonsku priču. Nakon ovoga krećemo u drukčije programske vode, kao što je Dubrovački zimski festival - kazala je Vlašić. U prigodnom programu nastupili su klapa Ragusavecchia te KUD Sveti Juraj Osojnik. Organizatori su TZ Grada Dubrovnika, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko-ugostiteljska škola Dubrovnik. Hina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike