Mozaik
2. ILOČKA TORTIJADA

Esterhazi torta je pobjednica
Objavljeno 24. listopada, 2017.
Sudjelovala su 33 natjecatelja, a prvu je nagradu žirija odnijela Manja Vukov iz Bačke Palanke

Prigodom Dana grada, Kapistranova, u svečanoj dvorani “Princepes” na ladanjskom imanju Iločkih podruma Principovac, u Iloku, održana je 2. Iločka tortijada, u odličnoj organizaciji Udruge “Cuccium” iz Iloka i inicijatorice Zore Filko.

Na tortijadi su sudjelovala 33 natjecatelja, i to: Sandra Salamun, Branislava Novaković, Sonja Grgić, Štefica Kuljančić, Jela Pop, Verica Lapoš, Marija Đerđ, Slavica Vujović, Snježana Dragić, Štefanija Gregurović, Danijela Mučaji, Melita Tomić, Irma Mikac, Zdenka Rudić, Vinka Strahinić, Ljiljana Klasanović, Danijela Horvatović, Menđan Kata, Viktorija Kolar, Danijel Filko iz Iloka, Miladinka Popović i Goran Popović iz Mohova, Katica Trnak, Dragica Kolak i Lidija Knežević iz Bapske, Ivana Štipak i Vanda Božinović iz Šarengrada, Vanja Maksimović iz Borova, Milica Bršadinac iz Pivnica, Neda Počuč i Manja Vukov iz Bačke Palanke, Kata Janković iz Vinkovaca te Janja Ređep iz Mirkovaca.

Tema tortijade bile su svečane torte, a stručni žiri, kao i žiri publike, imao je težak zadatak - izabrati tri najbolje torte od 33 prekrasne torte.

Prvo mjesto stručnog žirija osvojila je Manja Vukov iz Bačke Palanke (Esterhazi torta), drugo mjesto Vanja Maksimović iz Borova (grčka torta), dok je treće mjesto osvojila Neda Počuč iz Bačke Palanke (doboš torta).

Prvo mjesto po izboru publike osvojila je Milica Bršadinac iz Pivnica, drugo mjesto osvojila je Katica Trnak iz Bapske, a treće mjesto Jela Pop iz Iloka.

Sudionici tortijade pokazali su veliku ljubav i trud koji su uložili u svoje kreacije, mnogobrojni posjetitelji mogli su nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada kušati torte i ponijeti ih kući uz donaciju.

Mario KOKAJ

Prvo mjesto po izboru publike osvojila je Milica Bršadinac iz Pivnica

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike