Sport
CIBALIA PREKINULA CRNI NIZ

Pobjeda važnija od
umjetničkog dojma
Objavljeno 23. listopada, 2017.
Bartolović je odlično snimio Slaven Belupo. Odlučio se za povučeniju varijantu, čak i kada je Cibalia imala igrača više

Vrlo vrijedne bodove osvojila je Cibalia u subotu protiv Slaven Belupa pred svojom publikom. Nakon pet uzastopnih poraza i pada na pretposljednje mjesto, pobjeda nad momčadi iz Koprivnice mogla bi donijeti djelić mira u svlačionicu u utakmicama koje dolaze. A stiže nešto povoljniji raspored za Vinkovčane. Gostovanje kod Rudeša i domaći susret s Istrom 1961, što bi ih moglo učvrstiti ispred najopasnije zone.

Povučena varijanta

Očito je trener Mladen Bartolović odlično proučio igru Slaven belupa. Odlučio je započeti susret nešto povučenije, što je bilo iznenađenje za sve gledatelje. Njegovi su igrači svjesno prepustili inicijativu gostima, a a onda su preko brzih napadača Štrkalja, Galića i Dabre, uz Pervanovu pomoć, pokušavali doći do pogotka. To im je i uspjelo u prvom poluvremenu nakon odlične akcije Pervana i strijelca Dabre, koji pokazuje konačno partije koje je nagovještavao u mlađim uzrastima.

- Snimali smo i gledali Slaven Belupo. Znali smo dobro kako igraju, uspjeli smo neke stvari u taktičkom dijelu odraditi jako dobro. Zatvorili smo prilaze, nismo dopustili gostima da se razigraju i morali su samo dugim loptama pokušati doći do našeg gola, a to nije njihov način igre. Veseli me pristup naših igrača i da su dobro reagirali i veseli me ova pobjeda, a još više igra od Splita preko Varaždina do ove utakmice. - rekao je trener Cibalije Mladen Bartolović.

Koliko je bilo iznenađenje ulazak u igru Cibalije i način ostvarenja cilja, isto toliko, ako ne i veće, iznenađenje nastalo je nakon što je u 50. minuti iz igre isključen Mirko Ivanovski i kada je Cibalia nastavila igru s igračem više.

Jednako s igračem više

Cibalia ni onda nije odustala ni milimetar od igre iz početka susreta. Bez obzira na to što je imala igrača više.

- Nisam htio mijenjati igru, jer je po meni Slaven Belupo jako nezgodna momčad. Mi smo i ovakvom igrom svoje prilike imali, ali na žalost nedostaje nam često taj zadnji pas i realizacija. Znam da su navijači najsretniji kada dobijemo utakmicu, ali ne možemo svaku utakmicu srljati prema naprijed. U ovom susretu najvažnija je bila pobjeda. Znam da je u nekim dijelovima utakmice bilo i propusta, bilo je i loših stvari, to ćemo analizirati, ali smatram da smo u ovoj utakmici bili bolji od Slaven Belupa i zasluženo pobijedili- zadovoljno je zaključio trener Vinkovčana Mladen Bartolović.

Antun GRGIĆ

VINKOVCI – Stadion Cibalije. Teren: dobar. Gledatelja: 747. Sudac: Fran Jović 6,5 (Zagreb). Strijelac: 1:0 Dabro (34).Žuti kartoni: Filipović, Zgrablić, Miličević (Cibalia), Pejić, Marković, Musa (Slaven Belupo).Crveni karton: Mirko Ivanovski (50) - drugi žuti karton

IGRAČ UTAKMICE: IVAN ZGRABLIĆ (CIBALIA).

Cibalia                              1  (1)

Brkić 7, Karamarko 6, Zgrablić 7,5, Ikić 7, Rubić 6,5, Muženjak 6 (od 77. Filipović-), Plum 6, Štrkalj 6,5, Pervan 7 (od 86. Stepčić-), Galić 6 (od 71. Miličević-), Dabro 7,5.

Slaven Belupo                    0

Marković 7, Međimorec 6, Musa 6, Katić 6, Vidović 6, Ivanovski 5, Arap 5 (od 64. Kendeš 6), Trebotić 5 (od 55. Tatar 5,5), Goda 5, Vrljičak 5,5 (od 46. Rebernik 5), Pejić 6.

1:0

Dupli pas odigrali su Dabro i Pervan, koji je izbacio Dabru u prazan prostor. Napadač Cibalije izišao je sam pred Markovića i pogodio mrežu.

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike