Sport
DERBI NA POLJUDU

Policija morala privoditi huligane s tribina, ali i lože
Objavljeno 22. listopada, 2017.

Ambijent kakav je gotovo uvijek kada se igra derbi na Poljudu. Dramtična utakmica, čak tri pogotka u samoj završnici susreta. Hajduk je bio bolji u prvom poluvremenu, Dinamo u nastavku susreta. Na kraju je završeno bez pobjednika. Posljednji ogled Hajduka i Dinama nije vrhunska predstava na tragu onih koje gledamo utorkom ili srijedom od 20.45, ali svakako nitko se ne može postidjeti ako najveći hrvatski derbi ponudi u europsku televizijsku razmjenu. Bila je to utakmica kakve bi češće željeli gledati na svim hrvatskim terenima. No, nakon susreta treneri obje momčadi djelovali sz nezadovoljno, što svakako govori s kakvim su ambicijama i jedni i drugi ušli u utakmicu.

- Osobno sam jako nezadovoljan rezultatom jer mišljenja sam kako je Hajduk po intenzitetu igre i zauzimanjem igrača zaslužio puno više od jednog boda - rekao je Carrillo.

Slično o igri svoje momčadi misli trener Dinama Mario Cvitanović:

- Nesretan sam što Dinamo nije pobijedio. Možda sam prepotentan, ali ću reći da me zanimaju samo pobjede, jer me zanima titula prvaka Hrvatske - kazao je trener Dinama.

Obojica stratega mogla bi odgovoriti gdje je Dinamo bio u prvom poluvremenu, a gdje je Hajduk nestao u nastavku. Ono što nisu komentirali je i suđenje. I pogreške su postale sastavni dio derbija. Najveća ne ide na dušu glavnog suca, Donjomiholjčanina Tihomira Pejina, već njegova pomoćnika, koji nije primijetio da je prije Benkovićeva pogotka prethodilo zaleđe Dinamovih igrača. U silnoj gužvi nisu to primijetili ni Hajdukovi obrambeni igrači, tek je naknadno snimka to pokazala. Analizirat će se i intenzitet Stojanovićeva prekršaja nad Almeidom kod Hajdukova dosuđenog jedanaesterca ili duel Sigalija i Ercega i pitanje je li Pejin mogao dosuditi još jedan jedanaesterac za Hajduk.

Ono čega nikako ne bi smjelo biti su događanja u počasnoj loži. Kažu, bilo je naguravanja između čelnika obaju klubova premda sumnjamo da policija privodi samo zbog naguravanja. Na kraju je policija morala privoditi i to “uglednike” iz lože. navodno su tri čelnika Hajduka i dva Dinama završila su na ispitivanju. Tko god je kriv, takvo ponašanje je nedopustivo. I nikako ne može biti opravdano temperamentom ili viškom adrenalina koji izaziva nogometna utakmica. K.Lacković

Najčitanije iz rubrike