Sport
RONDO KUP 2017. U OSIJEKU

Ritmički happening - Lijek za dušu i praznik za oči
Objavljeno 23. listopada, 2017.
KRŠG Rondo organizirao je 10. kup u ritmičkoj gimnastici, koji je bio i najmasovniji do sada

Onaj tko je tijekom subote ili nedjelje navratio u veliku dvoranu osječkog Gradskog vrta nije pogriješio, jer vjerojatno nije mogao ostati ravnodušan na ljepotu više od dvije stotine gracija i svu raskoš koju može ponuditi ritmička gimnastika. Naime, dvodnevno natjecanje pod imenom Rondo kup 2017. bilo je pravi praznik za oči i lijek za dušu.

Šarenilo boja, izvrsne mlađe i starije ritmičarke, gracioznost i sklad pokreta, predivna glazba, “mravinjak” natjecateljica... ponudili su spektakl koji su profesorica Branka Stojković i njezini suradnici organizirali deseti put u gradu na Dravi, a ovaj posljednji ujedno je bio i najbolji do sada.

- Nije bilo lako sve ovo organizirati, ugostili smo velik broj natjecateljica, njih više od 200, ali, evo, sve je gotovo i sad možemo odahnuti. Nama je najvažnije da je ovo bilo doista veliko natjecanje koje može služiti na čast Osijeku, a gosti su nam pri polasku kući zahvaljivali na sjajnom gostoprimstvu i govorili kako su se osjećali ugodno na Rondo kupu - kaže Branka Stojković, trenerica u KRŠG Rondo i idejna začetnica natjecanja, koje bi trebalo i moglo postati pravi sportski brend Osijeka.

Zadivljen onim što je vidio i doživio u Gradskom vrtu bio je i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić. U subotu je došao svečano otvoriti Rondo kup i pozdraviti ritmičarke iz cijele Europe, koje svojim entuzijazmom, živosti i nevjerojatnom pozitivnom energijom uljepšavaju svako mjesto na kojem se pojave.

A u taj sjajni ambijent uklopile su se i članice domaćeg Ronda. Ni ovaj put nije podbacila najuspješnija članica osječkog kluba, višestruka prvakinja Hrvatske Iva Janjić. U svom godištu A programa (2007.) ponovno je oduševila i suce i gledatelje. I na kraju se okitila trima zlatima, što god je izvela, bila je najbolja te je zaslužila prvo mjesto u višeboju, vježbi s loptom i obručem.

Sjajne su bile i Paula Vujnovac, Barbara Čuljak, Lorena Jelošek, Helena Slovaček... Boje slavonske ritmičke gimnastike branile su i članice virovitičke Piruete te su u zapadni dio Slavonije odnijele medalje. Odličan dojam, među ostalima ostavila je Lana Malčec (2009.) u A programu, gdje je u višeboju bila druga, a u vježbi s loptom prva. Lana je samo jedan od dokaza da se i u virovitičkom klubu dobro radi.

Dvodnevni ritmički happening u Gradskom vrtu je završen, a na kraju možemo zaključiti - jedva čekamo Rondo kup 2018.

Ivana LIOVIĆ
MEDALJE OSTALE U OSIJEKU

Od članica osječkog KRŠG Rondo u A programu ponovno je blistala Iva Janjić, koja je osvojila tri zlata (višeboj, obruč i lopta). No uspješna je bila i Paula Vujnovac (2008.), bila je srebrna u višeboju i bez rekvizita te najbolja u vježbi s obručem. Helena Slovaček (2009.) bila je treća u višeboju i druga u obruču, a Iva Lišnić (2010.) zaslužila je broncu u predstavi bez rekvizita. Barbara Čuljak (2006.) bila je treća u obruču, četvrta u čunjevima i peta u višeboju. Lorena Jelošek (2005.) okitila se zlatom u vježbi s trakom, u obruču je bila četvrta, a u višeboju peta. U A programu je nastupila i Patricija Mate (2004.), ali nije mogla do postolja.

“RONDAŠICE” USPJEŠNE I U B PROGRAMU

U subotu su na tepih izišle natjecateljice iz A programa, u nedjelju su pak vježbale djevojčice i djevojke iz B programa. “Rondašice” su i drugog dana bile uspješne, Dajana Imširović (2008.) bila je druga bez rekvizita te treća u obruču i višeboju. Ana Trconić (2006.) je pak zauzela sedmo mjesto u vježbi lopti. Među djevojčicama 2009. godišta nastupile su Petra Mijatović, Leona Lepoša, Petra Kristić, Petra Brstilo i Ena Pavičić, ali su ostale bez medalje. Kiara Pavlović (2010.) bila je šesta, a Bruna Čučić (2011.) sedma u vježbi bez rekvizita. Lana Ivošević (2007.) zauzela je 12. mjesto u višeboju i osmo bez rekvizita.

blještavilo

RITMIČARKE SU MALO KOGA OSTAVILE RAVNODUŠNIM

Oni koji su navratili u Gradski vrt ostali su zadivljeni svom ljepotom i masovnošću natjecanja

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike