Sport
PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vignjević i Ranogajec predvodili Spačvu
Objavljeno 23. listopada, 2017.

Nakon pet kola rukometaši Spačve Vinkovci osvojili su pet bodova i na 50 posto su učinka. U subotnjem susretu su u Vinkovcima ostvarili drugu prvenstvenu pobjedu. Ovaj put svladana je vrlo dobra momčad Varaždin 1930 nakon dramatične utakmice, što je zapravo postala karakteristika susreta vinkovačkih rukometaša na počeku prvenstva. Svih 60 minuta utakmica je obilovala neizvjesnošću. Premda su Vinkovčani znali otići na plus četiri razlike (6:2), pa čak i na plus pet (12:7), uvijek su se gosti uspijevali vraćati u utakmicu i smanjivali vodstvo do izjednačenja, a čak dva puta u nastavku (42. i 53. minuta) imali su i vodstvo.

Od prvog sučeva zvižduka Vinkovčani su bili u vodstvu u 6. minuti 3:2, pa u 11. već 6:2, da bi osam minuta kasnije gosti smanjili na samo jedan (8:7) gol zaostatka. Vinkovčani ponovo pojačavaju tempo i u 26. minuti ponovo vode s 12:7 da bi na odmor otišli sa samo golom prednosti. U nastavku slična slika, samo što više Vinkovčani nisu uspjeli ostvariti veću prednost od dva pogotka, a uz to su i gosti imali vodstvo od dva razlike (18:20) gola prednosti. U završnicu susreta rukometaši Spačve Vinkovci ulaze s dva pogotka prednosti (30:28) . Do isteka 60. minute gosti su uspjeli smanjiti na gol zaostatka, ali za više od toga nije bilo vremena, pa su Vinkovčani osvojili dva nova boda. Kod Vinkovčana Vignjević je postigao devet, a Vlatko Ranogajec sedam pogodaka. Zanimljivo, isti učinak kod Varaždinaca imali su njihova dva najbolja strijelca. Stojanović je, naime, postigao devet, a Levak sedam pogodaka. A.Grgić

SPAČVA                             30  (14)

VARAŽDIN 1930                29  (13)

VINKOVCI – SD OŠ Bartola Kašića. Gledatelja 300. Suci: Igor Barle i Saša Vučić (oba iz Zagreba). Nadzornik: Mensur Seferović (Zagreb)

SPAČVA-VINKOVCI: D. Stojanović, M. Jurić, Karaula 2, I. Jurić, Mihaljević, Vešligaj 1, Nađ 3, Nedić 3, Vignjević 9, Raguž, T. Stojanović, Božić 1, Babić 1, Vukušić 3, Ranogajec 7(3), Ereš.

VARAŽDIN 1930: Špikić 1, Špruk, Zobec 7(2), Novak, Glavaš 2, Vincek, Hutinec, Meštrić, Črnila, Sklepić, Levak 9, Jurišić 1, Marić, Vedoljak 2, Koprek, Stojanović 7.

SEDMERCI: Spačva-Vinkovci 3(3), Varaždin 1930 2(2)

ISKLJUČENJA: Spačva-Vinkovci 8 min. (Vignjević 4, Babić, Ranogajec), Varaždin 1930 6 min. (Hutinec, Jurišić).

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike