Sport
FFC LINZ

Sep: Znao sam da ću pobijediti
Objavljeno 22. listopada, 2017.

Hrvoje Sep stigao je u subotu kasno navečer do treće pobjede u profesionalnoj boksačkoj karijeri. U fantastičnom meču na borilačkoj priredbi Final Fight Championship u Linzu hrvatski je poluteškaš jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca (58:55, 58:55, 58:55) pobijedio gruzijskog suparnika Levana Luhutašvilija. Sep je dominirao u gotovo svim rundama, no Gruzijac se pokazao iznimno neugodnim boksačem i trebalo se dobro čuvati njegovih nokauterskih ambicija. U ringu TipsArene Luhutašvili je pokazao zašto je i kako nokautirao četvoricu svojih dosadašnjih suparnika.

- Znao sam da će biti teško, ali znao sam i da ću pobijediti. Luhutašvili je odličan boksač, ali pronašao sam recept i za njega. Mislim da sam ga u petoj rundi čak možda mogao nokautirati. Zadovoljan sam, moja je pobjednička serija nastavljena i u Linzu – izjavio je nakon meča Hrvoje Sep.

Jedan je Gruzijčev neuspjeli pokušaj sredinom prve runde, nakon kojeg se Sep okliznuo i pao, sudac u ringu pogrešno protumačio i brojio hrvatskom poluteškašu kao da je u knock downu. Međutim, Hrvoje nije dopustio iznenađenje, strpljivo je gradio svoju pobjedu serijama udaraca i odličnim kretanjem i eskivažama.

- Nema ni govora o knock downu, sudac je prilično pogriješio. Moram priznati da me Gruzijac iznenadio svojim udaračkim sposobnostima, nisam očekivao da je tako opasan. Radi se o iznimno neugodnom boksaču, mnogi će se na njemu spotaknuti. Sepova predstava bila je na vrlo visokoj razini, jer jedino se tako može pobijediti ovakve suparnike, ali uvjeren sam da je mogao slaviti i prekidom – rekao je Leonard Pijetraj, Sepov trener i menadžer.

Inače, na gala priredbi u Linzu u glavnom meču Japanac Satoshi Ishii, kojemu je u kutu stajao Mirko Filipović, bez problema je slavio u svom prvom nastupu za Final Fight Championship. Ishii je prekidom u prvoj rundi protiv Superior FC prvaka teške kategorije Bjoerna Schmiedeberga zaključio sjajnu večer u kojoj su gledatelji mogli vidjeti šest kickboxing mečeva, šest MMA borbi i jedan boksački meč u kojemu je Vrbanjac Sep nastavio graditi svoj put profesionalnog boksača.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike