Regija
U OPORAVILIŠTU ZA RODE U DRAVSKOJ PRIČI

Gabrijel dobio pet sustanara
Objavljeno 23. listopada, 2017.

NOSKOVCI

Odlukom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, iz oporavilišta za zbrinjavanje zaplijenjenih i ozlijeđenih zaštićenih životinja AWAP kod Zaprešića pet bijelih roda koje zbog ranije zadobivenih ozljeda nisu sposobne za povratak u prirodu transportirano je u oporavilište za rode u Dravskoj priči.

Podsjetimo, u virovitičkom prigradskom naselju Koriji obitelj Gregurec 26. lipnja ove godine pronašla je ozlijeđenu mladu rodu, o tome je odmah obaviještena služba 112 i Veterinarska stanica Virovitica, koja je informaciju o ozlijeđenoj rodi i mjestu gdje se nalazi proslijedila Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Djelatnici Javne ustanove posjetili su obitelj Gregurec u Koriji, koja se brinula o ozlijeđenoj ptici i utvrdili su da je to mlada bijela roda (Ciconia ciconia), vidljivo iscrpljena i ozlijeđenih krila. Odvezli su zaštićenu pticu u Informativno-edukativni centar Dravska priča u Noskovce, a o mogućnostima i načinu njezina zbrinjavanja posavjetovali su se sa Zoranom Horvatom iz Centra za zbrinjavanje zaplijenjenih i ozlijeđenih zaštićenih životinja AWAP kod Zaprešića. Zajednički je zaključeno da su ozljede rodina lijevog krila trajnoga karaktera te da nije moguć opstanak i preživljavanje mlade ptice u prirodi pa je daljnju brigu o rodi preuzela Javna ustanova, čije je sjedište u Noskovcima postalo njezin novi dom. Tako će Gabrijel, kako su rodu nazvali u Dravskoj priči, umjesto negdje u Africi zimu provesti u Noskovcima.

Ali, Gabrijelu će život zasigurno biti ljepši uz novih pet roda smještenih u oporavilištu za rode Informativno-edukativnog centra Dravska priča, koje je utemeljeno uz podršku župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića i uz suglasnost Ministarstva zaštite okoliša i energetike. P. Žarković

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana