Regija
PROSLAVA PRVE GODINE RADA ZAKLADE NOVO SUTRA

Predstavljeni projekti koje podržava Zaklada
Objavljeno 21. listopada, 2017.

VUKOVAR

Na središnjem gradskom trgu u Vukovaru upriličena je proslava prve godine rada Zaklade Novo sutra. Tom su prigodom predstavljeni projekti koje Zaklada podržava  poput  stipendija  slavonskim studentima,  donacija vukovarskoj i osječkoj bolnici te Srednjoj tehničkoj školi Nikola Tesla. 
Zaklada Novo sutra Hrvatska je neprofitna organizacija posvećena tome da naše društvo učini uspješnijim, obrazovanijim i humanijim.
- Humanost, Baština, Startup i Stipendije četiri su polja djelovanja putem kojih podržavamo i potičemo izvrsnost i dobra djela. Vjerujemo da radeći zajedno naše okruženje možemo učiniti boljim mjestom gdje se izvanredni mladi ljudi obrazuju bez obzira na materijalni status, daroviti stvaraju, a nezaštićeni i potrebiti dobivaju potrebnu pažnju i pomoć i integriraju se u društvo, rekao je Davor Relatić, upravitelj Zaklade.
Pod šatorom na Trgu predstavili su se svi primatelji donacija. Učenici Srednje tehničke škole Nikole Andrića predstavili su svoj elektroničko-robotički laboratorij s izumima,  Opća županijska bolnica Vukovar i KBC Osijek organizirali su bolnicu za bebe i medvjediće, mjerili visinu i težinu djece, otkucaje srca i zasićenost krvi kisikom, a predstavljen je i Ženski odbojkaški klub ENNA Vukovar koji traži nove članice.

Uz klaune, mađioničare, akrobate i žonglere, posjetitelje je zabavljala mlada glazbenica Mia Dimšić.Mario Kokaj

Najčitanije iz rubrike