Osijek
OBILJEŽENO 26 GODINA USTROJA 130.BRIGADE HV

Branitelji se drugu godinu za redom predstavili kao poduzetnici
Objavljeno 21. listopada, 2017.
Još 22 pripadnika 130. brigade Hrvatske vojske vode se nestalima

Udruga Veterana 130. brigade HV i ove je godine svečano obilježila Dan heroja obrane Osijeka  130.  Brigade HV i to povodom 26. obljetnice njezina ustroja. Naime, u obrani Hrvatske i Osijeka 63 pripadnika 130. brigade Hrvatske vojske je poginulo, a 22 se još vode kao nestali.

– Ove godine obljetnicu obilježavamo pod sloganom „Osijek – grad pobjede“, ali ne samo komemoracijom, svetom misom i polaganjem vijenaca,  nego kao i prošle godine idemo korak dalje i na suvremen način promičemo hrvatske branitelje kao poduzetnike i  pozitivnu snagu hrvatskog društva. Tako je središnji događaj naše obljetnice II. Jesenski sajam zadruga i OPG-a hrvatskih branitelja. Ovaj sajam omogućava predstavljanje mnogobrojnih pozitivnih primjera poduzetništva, samozapošljavanja hrvatskih branitelja i njihovih originalnih prirodnih proizvoda, koji putem braniteljskih zadruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva daju značajan doprinos razvoju naše Domovine, naglasio je ovom prilikom predsjednik Udruge Vetrana 130. Brigade  i ratni načelnik inženjerije, bojnik Zlatko Dernaj.
Tako smo među brojnim izlagačima u subotu na Trgu sreli i Vjekoslava Kopljara, koji je i sam bio pripadnik 130. Brigade.

– Bio sam na svim istočnim ratištima,  i kao i ostali branitelji dao sam svoj obol obrani domovine, ali život sada ide dalje. Tako danas imam svoj OPG u kojem se bavim medarstvom i proizvodnjom mednih proizvoda, te proizvoda od buče. Tu pronalazim dio svog mira sa svojom obitelji. Ove sam godine prvi put ovdje  i drago mi je da smo mi branitelji ovdje svi zajedno i da se družimo. Većina nas smo danas zdravi i normalni ljudi, ali  društvo pravi probleme samo sebi. Ono što nama u Osijeku treba je svakako jedna krovnu udrugu, jer smo previše  rascijepkani i ljudi  lutaju s pitanjima oko status i slično, mišljenja je Kopljar. Inače, recimo kako je  Sajam  zadruga i OPG-a hrvatskih branitelja u subotu otvorio državni tajnik Željko Kraljičak. N.Z.Eberhard

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike