Sport
CIBALIA - SLAVEN BELUPO

Bodovi Vinkovčanima
nužni za bijeg od začelja
Objavljeno 21. listopada, 2017.
Pobjeda u Kupu Hrvatske donijela dozu optimizma u vinkovačke redove

Pobjedom u Kupu u Varaždinu i plasmanom u osminu finala vraćen je optimizam u svlačionicu Cibalije, što je itekako važno uoči utakmice sa Slaven Belupom. Atmosfera u svlačionici ohrabruje trenera Cibalije Mladena Bartolovića. Momčad mu je u prvenstvu nanizala pet utakmica bez osvojenog boda. Crna serija je momčad Cibalije bacila sa šestog mjesta na pretposljednje mjesto s dva boda više od posljednjeg Rudeša. Čini nam se da je i Bartolović na druženju s novinarima djelovao prilično opušteno. Razlog tome vjerojatno je i u dobrim partijama njegove momčadi. Ne samo u Varaždinu nego i protiv Hajduka u Splitu, u kojem su Vinkovčani poraženi.

- Bilo je jako važno da igrači u Splitu i Varaždinu dobro reagiraju. Da je bilo nešto više sreće i sportskog bezobrazluka, mogli smo možda doći i do boda u Splitu i više bodova općenito na kontu. U Varaždinu smo dobro odradili posao. Sada spremni dočekujemo Slaven Belupo - pričao je Bartolović, koji ne može računati na ozlijeđenog Vojkovića.

U Vinkovce stiže momčad koja se nakon uspješnog starta u prvenstvu spustila na ljestvici do sedmog mjesta s 13 osvojenih bodova. Posljednju pobjedu Koprivničanci su ostvarili upravo protiv Cibalije u četvrtom kolu, pobijedivši ju sa 2:1. Od tada pa do danas momčad Željka Kopića osvojila je samo četiri boda. Bit će ovo okršaj jako važan za oba sastava.

- Gledao sam utakmicu protiv Intera i jako su dobro izgledali. Imali su jako puno šansi, a nisu zabili ništa, dok je Inter iz prve i jedine prigode zabio gol. Sigurno je da takav rasplet unosi nervozu u momčad. No ne smijemo se zavaravati. Pristup protiv Slaven Belupa mora biti pravi. Dolazi nam jako dobra momčad koja ima konstantu, imaju dobrog trenera i sigurno je da nam protiv njih neće biti nimalo lako. Ono što nas vodi protiv Slaven Belupa je cilj, a to je osvajanje bodova.

Uz dobru igru momčadi na travnjaku, svakako će igračima Cibalije trebati i pomoć s tribina. Stoga će upravo navijanje, a u klubu vjeruju i u veći posjet, možda dati potrebni dodatni impuls nogometašima Cibalije da konačno prekinu crnu seriju u prvenstvu bez osvojenog boda.

Antun GRGIĆ

CIBALIA - SL. BELUPO

Početak: subota 15 sati

Brkić-Marković

Karamarko - Međimorec

Zgrablić - Musa

Peričić - Katić

Rubić - Goda

Muženjak - Vidović

Plum - Bistrović

Štrkalj - Vrljičak

Pervan - Trebotić

Galić - Ivanovski

Dabro - Pejić

Stadion: HNK Cibalia

Kapacitet: 6500

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Nove stolice i u novinarskoj loži

U novinarskoj loži osvanule su nove stolice. Bilo je krajnje vrijeme da lože vinkovačkog stadiona, kao i ona novinarska, budu primjerenije. Tako ćemo danas tijekom utakmice Cibalia - Slaven Belupo imati “debi” na novim stolicama.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike