Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Bobanu uloga organizatora
Objavljeno 21. listopada, 2017.

Jedinu svoju pobjedu u uvodnom dijelu prvenstva košarkaši premijerligaša s Drave ostvarili su u gostima. Na otvaranju Vrijednosnice Osijek su bez problema uzele bodove u zagrebačkom Trnskom, ali to, na žalost, nisu “oplodile” na svom parketu. Prije tjedan dana lekciju je u Gradskom vrtu održao Zabok, i to pred kamerama HRT-a, koje prenose i dvoboj 3. kola, u sklopu kojeg “brokeri” gostuju kod Škrljeva (nedjelja, 17.05).

Na startu je jasno da će ovaj ispit biti mnogo zahtjevniji od onog protiv Zagreba. Svjesni su toga igrači i trener Vladimir Krstić.

- Iskusna je to momčad, predvođena Štembergerom i Perkovićem. Imaju širinu, dva kvalitetna Amerikanca, od kojih play Brian Williams predvodi kao strijelac i asistent - kaže trener Osječana, koji su upravo najtanji na poziciji “jedinice”. Kapetana Aljoše Šarca neće biti namanje mjesec dana, a plan je da organizaciju preuzme Josip Boban, koji se dosada nije iskazao. No sada ima priliku pokazati zašto je doveden u Gradski vrt.

- Jasno je da je neigranje Šarca hendikep, morat ćemo se snaći dok se ne vrati. Njegovu rolu preuzima Boban, tu može pomoći i Taylor, vidjet ćemo kako će to funkcionirati. Prilgodba novih igrača još traje, ovo je ipak tek početak sezone, stoga ne treba praviti paniku oko jednog poraza ili ozljede. Čeka nas zahtjevan ispit, ali takvi su bili i prethodni protiv Škrljeva, gdje smo i pobjeđivali, stoga na put ne idemo bez ambicija, usprkos problemima - kaže trener Vrijednosnica Osijek.

Domaćin, kao i “brokeri”, nakon dva kola ima polovičan učinak. No svoju pobjedu Škrljevo je ostvarilo kod kuće, Hermes Analitica nije imala izgleda. Onaj gostujući poraz čak se mogao izbjeći, ali Šibenik je ipak bio s(p)retniji nakon tri produžetka. Stoga neizvjesnost nije isključenja ni u nedjeljno poslijepodne.

Prvi dvoboj 3. kola u petak su odigrali Zagreb i Alkar (Sinj). U subotu igraju Zabok i Zadar te Jazine Arbanasi (Zadar) i Šibenik, nedjelja donosi još dvoboj Split - Hermes Analitica (Zagreb), a rundu u ponedjeljak zaključuje Cedevita (Zagreb) - Ribola Kaštela. Slobodna je Cibona (Zagreb).

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike