Osijek
PRIZNANJE ISUSOVAČKOJ GIMNAZIJI

Škola ambasador Europskog parlamenta
Objavljeno 20. listopada, 2017.

Škola ambasador Europskog parlamenta projekt je u kojem učenici Isusovačke gimnazije uče o vrijednostima i djelovanjima unutar Europske unije, a imaju priliku surađivati i s ostalim školama te razgovarati s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu. Jedna od zastupnica, HSS-ovka Marijana Petir, posjetila je u petak njihovu školu i dodijelila im to vrijedno priznanje.

- Trajna je vrijednost ovog projekta što će učenici nešto naučiti. Iako smo u Europskoj uniji od 2013. godine, čini mi se da mnogo mladih ne zna osnovne podatke vezane uz EU, a ovo im je prilika da budu aktivni članovi, pa i da jednog dana postanu asistenti nekom zastupniku u Europskom parlamentu - rekla je Vera Bilandžić, mentorica projekta.

Projekt je započeo prošle školske godine u svim zemljama Europske unije, a u Hrvatskoj je proveden u 15 škola, koje će surađivati s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

- Ovim projektom želimo podići znanje i razinu informiranosti mladih ljudi o Europskoj uniji, odnosno o ulozi Europskog parlamenta. Očekujemo da ovdje sjede budući hrvatski zastupnici u EP-u. Moram reći da su osječki učenici dobro pripremljeni, sustavno su radili i pokazali veliko zanimanje. Jako su uporni i vrijedni, što je predispozicija da daleko doguraju. Prije svega želim im poručiti da znanje i uspjeh u političkoj karijeri nisu dovoljni da bi se netko ostvario i ispunio zadaću za našu domovinu. Važno je taj posao obavljati iz ljubavi, kao i svaki drugi, i pritom biti čovjek - izjavila je Petir. A. Andrejek

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike