Osijek
OSIJEK - GRAD POBJEDE

Jesenski sajam zadruga i OPG-ova branitelja
Objavljeno 21. listopada, 2017.

Udruga veterana 130. brigade HV-a i ove godine dostojanstveno i svečano obilježava Dan heroja obrane Osijeka 130. brigade HV-a, u povodu 26. obljetnice ustroja, sa sloganom “Osijek - grad pobjede”. Zlatko Dernaj, predsjednik Udruge veterana 130. brigade, kaže kako ove godine u programu obilježavanja neće biti samo komemoracija, sveta misa i polaganje vijenaca, što priliči hrvatskoj tradiciji, kulturi i civiliziranosti, nego će i na suvremen način promicati hrvatske branitelje kao pozitivnu snagu hrvatskog društva - kao poduzetnike.

Program “Osijek – grad pobjede” održat će se u subotu (21. listopada). Tako će u 9 sati biti služena sveta misa zadušnica u kapucinskoj crkvi sv. Jakova, a u 10 sati svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen-obilježju na Trgu slobode u sjećanje na poginule, nestale i umrle branitelje 130. brigade. U 10.30 otvorenje je II. Jesenskog sajma zadruga i OPG-a hrvatskih branitelja na Trgu Ante Starčevića, kada će građani moći obići sajam uz druženje s braniteljima i gostima proslave. U 11 sati je prigadan domjenak za goste i uzvanike.

- Jesenski sajam zadruga i OPG-a hrvatskih branitelja središnji je događaj naše obljetnice i već sada sa sigurnošću možemo reći da će biti znatno veći nego lanjski, koji je bio vrlo uspješan. Taj će sajam omogućiti predstavljanje brojnih pozitivnih primjera poduzetništva, samozapošljavanja hrvatskih branitelja i njihovih prirodnih proizvoda, koji preko braniteljskih zadruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva daju znatan doprinos razvoju Hrvatske - najavljuje Dernaj. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike