Regija
ČUVARICE KULTURNE BAŠTINE

4. umrežavanje žena
Objavljeno 20. listopada, 2017.

KLADARE

Članice udruge Čuvarice kulturne baštine Kladare bile su domaćice četvrtog i, prema projektu, završnog umrežavanja seoskih žena, koje provodi GTF Regionalni centar za jednakost spolova iz Zagreba. Voditeljica radionice, gospođa Ivka Mađar, pritom je rekla:

“Na današnjoj radionici žene izrađuju ručne radove - od tkanja, vezenja, necanja, heklanja, šivanja, pletenja, izrade raznih rukotvorina, opletanja pisanica do vezenja ukrasa za boce i još mnogo toga što ženske ruke i mašta mogu napraviti. Na radionicu su se odazvale žene iz udruga iz Kloštra Podravskog, Ferdinandovca, Udruga umirovljenika iz Pitomače, žene iz Sedlarice, Špišić Bukovice, Starogradačkog Marofa, Starog Gradca, Dinjevca... Došla nam je i direktorica Turističke zajednice Pitomača Ivona Pankaz, ravnateljica pitomačke knjižnice i čitaonice Irena Gavrančić, Siniša Cmrk sa suprugom, poznati slikar iz Kladara Stjepan Ivanec, Udruga savjeta mladih sa sjedištem u Pitomači, kojima je predsjednica i naša predsjednica Majda Kodžaga. Na radionici žene su imale prigodu izraditi i pokazati bar djelić onoga što znaju i umiju, zajedno s organizatoricama radionice. Još uvijek sam u kontaktu sa ženama, voditeljicama projekta, uključujući Anu Carević, s kojom najviše kontaktiram. Lani smo iz tih izvora za radionicu primile l000 kuna, ali sada taj projekt istječe.”

Tijekom radionice prisutne članice suglasile su se da će i dalje jednom godišnje dolaziti u Kladare, na sljedeća Umrežavanja seoskih žena, čiji je svrha ručnim radovima očuvati kulturnu baštinu svojeg kraja.B.Mihoković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike