Regija
NOVI NAČELNIK PP BELI MANASTIR:

“Policija mora biti servis svih građana”
Objavljeno 20. listopada, 2017.

BELI MANASTIR

Ivica Tkalec (41) novi je načelnik Policijske postaje Beli Manastir. Na tom je mjestu zamijenio dosadašnjeg načelnika, Predraga Prekodravca. Do smjene je došlo nakon internog oglasa za popunjavanje čelnih radnih mjesta u policijskim postajama. Tkalec je do sada bio pomoćnik načelnika za krimposlove, a načelnički mandat trajat će pet godina.

- Jedan od prioritetnih zadataka sigurno će mi biti promjena negativne percepcije policije u javnosti - istaknuo je Tkalec, naglasivši kako mu je želja da policija postane, u pravom smislu, servis građana. Inzistirat će na prevenciji te suradnji s udrugama civilnog društva i jedinicama lokalne samouprave. U planu su mu edukacije, kako u školama tako u motoskupinama i biciklističkim udrugama. Istaknuo je aktualni problem s nelegalnim migracijama, s kojim se, za sada, uspješno nose.

- To je velik problem s obzirom na situaciju u Srbiji. Odnosi se, prije svega, na postupanje oko tog pitanja - rekao je, izrazivši nadu u njegovo uspješno rješavanje. Tkalec je policijsku školu upisao 1990. Nakon školovanja, s nepunih 18 godina, radio je u specijalnoj policiji i prošao mnoga bojišta, za što je više puta odlikovan. Nakon rata zaposlio se u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj, a na poslovima pomoćnika načelnika za kriminalističku policiju u PP Beli Manastir počeo je raditi u ožujku 2011.

Tkalecov pomoćnik za policiju dosadašnji je načelnikov pomoćnik Romeo Molnar, a pomoćnik načelnika za kriminalističke poslove za sada nije imenovan.I.G.

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike