Kultura
ORGANIZATORI VARAŽDINSKIH BAROKNIH VEČERI

Davoru Bobiću priznanje Amigo de Espana
Objavljeno 20. listopada, 2017.

Na svečanom prijmu u zagrebačkom muzeju Mimara uz proslavu Španjolskog nacionalnog dana organizatorima Varaždinskih baroknih večeri - Davoru Bobiću, ravnatelju Festivala, i Raymondu Rojniku, ravnatelju Koncertnog ureda Varaždin, veleposlanik Španjolske u RH Eduardo Aznar uručio je povelje Amigo de Espana (Prijatelj Španjolske) za zasluge u promicanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa između španjolskog i hrvatskog naroda.

- Priznanje ima najmanje dvije dimenzije - jedna je osobna, jer primiti dva međunarodna priznanja u jednoj godini velika je čast, a druga je još jedno priznanje za VBV i Koncertni ured Varaždin za međunarodnu suradnju. Istodobno sam i ponosan i ponizan jer nas očekuje nastavak te velike međunarodne suradnje - istaknuo je Rojnik, koji je u veljači primio i visoko priznanje Francuske - odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti za znatan doprinos obogaćivanju francuske kulturne baštine.

- Ovo je veliko priznanje Festivalu, ali i nagrada Varaždinu, gradu kulture. Počašćen sam ovim priznanjem Kraljevine Španjolske, koje je još jedan dokaz velikog svjetskog ugleda VBV-a - naglasio je Davor Bobić. N.Vek.

Možda ste propustili...

SVJETSKI DAN LUTKARSTVA OBILJEŽAVA SE I U BELIŠĆU

Predstava “Zmaj Heliot” Scene Martin

UMJETNIČKI VODITELJ FESTIVALA LEO RAFOLT O TEMI I PROGRAMU OVOGODIŠNJEG DIONIZA

Napregnut ćemo tijela do krajnjih granica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana