DERMA d.d.
Objavljeno 10. studenog, 2017.
Kada zagrizete sočnu i finu kobasicu vjerojatno i ne pomišljate da je za njezin okus zaslužan i ovitak u koji je mesna smjesa punjena. Ali ovitak nipošto nije nebitan za okus mesnih prerađevina, od hrenovki do kulena, krvavica i tlačenica. Upravo suprotno, prirodni ovitak od visokokvalitetnih životinjskih crijeva dat će onu završnu notu kobasicama zbog kojih ih i volimo jesti. Znaju to jako dobro u varaždinskoj tvrtki Derma d.d., koja proizvodi prirodne ovitke. Pri tome koriste samo sirovne iz najboljih europskih klaonica, strogo kontroliraju proces proizvodnje, kao i konačni gotov proizvod, koji zadovoljava najsuvremeniju proizvodnju mesnih prerađevina. Iza Derme stoji 70 godina tradicije i kvalitete te iskustva u proizvodnji prirodnih ovitaka, a dokaz kvalitete potvrđuju i certifikatima ISO 14001, HACCP i IFS.
Zašto su prirodni ovici pravi izbor za vrhunske mesne prerađevine?
Zato što su prirodni i tradicionalno se koriste za mesne prerađevine, produžuju trajnost kobasica, a budući da imaju sposobnost velike propusnosti, to omogućava brzo i ravnomjerno prodiranje dima, što je jako važno za okus i aromu kobasica. Kobasica u prirodnom crijevu, osim što ostaje meka i sočna, ima poseban „zagriz“ koji nema ni jedan drugi umjetni proizvod, a to je ono što traže dobri poznavatelji hrane.
Široku ponudu Derminih proizvoda za nadolazeće kolinje pronađite u novootvorenoj trgovini u Osijeku, Vinkovačka cesta 26.