Sport
RUKOMETNA SEHA GAZPROM LIGA

Devet crnih minuta NEXE-a
Objavljeno 19. listopada, 2017.

Rukometaši NEXE-a doživjeli su prvi poraz na domaćem terenu ove sezone. Momčad Tatrana, koju vodi bivši hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža do pobjede je došla boljom igrom u nastavku susreta.

Premda su zaigrali bez nekoliko ključnih igrača, od kojih je najveći hendikep na srednjem vanjskom jer osim već duže odsutnog Gadže, ozlijeđen je i Leban, Našičani su dobro otvorili susret. Rano su poveli 4:1, pri tome dopustivši suparniku u 11. minuti prvi pogodak iz igre (prije pogotka Lapajnea sa zemlje Butorac je zabio iz sedmerca). Tatran je vrlo brzo potom uspio izjednačiti. Problemi za NEXE mogli su nastati kada je kapetan i važan igrač za obanu Mrđenović zaradio drugo isključenje. Međutim, Našičani su napadački zaigrali puno bolje, nakon izjednačenja 5:5, u 20. minuti ponovno su otišli na tri pogotka, a takvu prednost imali još dva puta do kraja prvog poluvremena. Posljednjih “plus tri“ imali su u posljednjoj minuti prvog poluvremena. No, Urban je zabio za Tatran, a posljednji napad prije odmora domaći nisu iskoristili.

Našičani su preko Sršena odmah na početku drugog poluvremena povećali prednost na 17:13, ali u 38. minuti Tatran je kaznio nekoliko propusta domaćih i prvi put stigao do prednosti (18:19). NEXE je uspio preokrenuti, međutim uslijedilo je devet “crnih minuta“ u kojima NEXE nije postigao niti jedan pogodak, a Tatran zabio pet u nizu za njihovu prednost (24:21). Povratka više nije bilo kada je Butorac postigao dva pogotka u nizu (jedan iz sedmerca) za odlazak na četiri pogotka razlike za slovačku momčad. Pokušao je NEXE presingom u zadnjim minutama, ali to je bio uzaludan pokušaj. K. Lacković

NEXE                      23  (15)
TATRAN                 27  (13)

NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 1200. Suci: Marko Boričić i Dejan Marković (Srbija).

NEXE: Pilipović (9+0), Poljak, Šipić 3, Koncul 3, Eter 1, Zrnić 1(1), Mrđenović, Barišić-Jaman 1(1), Manci-Mičević, Sršen 8, Buvinić 1, Jelinić 3, Rotim, Lavrič 2, Tomić, Vulić.

TATRAN: Cvitković, Chupryna (8+0), Sarpataky, Hrstka 2, Lapajne 6, Krok, Recicar, Križ, Urban 2, Pekar, Čip 7, Vučko 3, Butorac 6(3), Kasai 1, Tsarapakin i Babić.

SEDMERCI: NEXE 2(2), Tatran 3(3); ISKLJUČENJA: NEXE 8 minuta (Mrđenovič 2+2, Tomić 2, Eter 2), Tatran 4 minute (Urban 2, Lapajne 2).

Najčitanije iz rubrike