Sport
MARKO DABRO

Napokon se dobro osjećam
Objavljeno 20. listopada, 2017.
Još od povratka iz Italije vukao sam ozljedu, otkrio je bivši igrač Fiorentine

Cibalia u Varaždinu nije dopustila iznenađenje. U baroknom gradu svladala je tamošnjeg drugoligaša i plasirala se u osminu finala Kupa Hrvatske. Premda u Kupu, pobjeda je došla nakon niza poraza u prvenstvu.

Taktički odrađeno

Stožer Vinkovčana ohrabruje činjenica da je Cibalia u Varaždinu odigrala jednu dobru taktičku utakmicu, utakmicu u kojoj su se morali braniti, ali i napadati, jer su željeli prolaz u daljnje natjecanje. Oba su posla dobro odrađena i Vinkovčani će u sljedeću srijedu u Vinkovcima dočekati Istru 1961 u osmini finala Kupa Hrvatske.

Još jedan igrač u posljednje vrijeme popravlja raspoloženje Mladenu Bartoloviću. U Varaždinu je Marko Dabro svojim pogotkom u 64. minuti otvorio put prema pobjedi svoje momčadi i sebi otvorio mogućnost kontinuiteta postizanja pogodaka. Ciljničke sprave počeo je namiještati na “Zadrinom memorijalu” u Vukovaru gdje je proglašen najboljim strijelcem turnira. Ovim pogotkom najavio je takve mogućnosti i u službenim utakmicama.

Dabrine golgeterske sposobnosti bile su poznate još iz njegovih juniorskih dana. Kao takav je debitirao u redovima Cibalije postavši najmlađi debitant u HNL-u. No, Vinkovčani su ispali, pa je u ljeto 2013. godine po njega došla talijanska Fiorentina. U redovima “viola” igrao je utakmice Primavere (prvenstva za mlade igrače), no nije se uspio nametnuti prvoj momčadi i zahtjevima Serie A pa je uslijedio povratak u Vinkovce. No, nakon povratka iz Fiorentine Dabro još nije pokazao svoju golgetersku sposobnost. Hoće li pogodak u Varaždinu to sve promijeniti?

- Teško je sada reći da sam nakon ovog pogotka u Varaždinu ponovno onaj stari. Istina, lijepo je biti u ulozi realizatora, a pogotovo kada to pridonese pobjedi momčadi. Na meni je da treniram i da radim najbolje što mogu, a trener će odlučiti kada će me postaviti u momčad. Ja samo moram biti spreman kada on to odluči da uskočim i iskoristim priliku. Strpljiv sam i napokon mogu reći da se dobro osjećam.

Razloge golgeterskog posta možemo tražiti i u ozljedi. Vukao ju je Dabro još od povratka iz Italije. Sada je ona prošlost i može se koncentrirati samo na nogomet i kako biti što bolji.

- Vukao sam jako dugo ozljedu. Malo sam igrao, malo se liječio i tako dok nisam napokon došao do ovoga danas. Sada mogu reći da se dobro osjećam, da mogu izdržati treninge normalno i da me ništa ne boli.

Vratio se na susret u Varaždinu. Cibalia je tamo imala dostojnoga protivnika protiv kojeg su morali pokazati sve što mogu.

- Istina, mene su jako iznenadili svojom igrom, pogotovo u prvom poluvremenu, kada su nas prisilili da se branimo. U drugom smo na vrijeme postigli dva pogotka i malo ih smirili, ali nakon što su oni smanjili na 2:1, ponovno su nas prisilili da se branimo. Uspjeli smo u tome i mislim da smo sasvim zasluženo prošli dalje u Kupu.

Svaka utakmica bitna

U subotu u Vinkovce stiže uvijek neugodna momčad Slaven Belupa. Momčad protiv koje Cibalia igra u pravilu dobro, ali i protiv kojih su često gubili u posljednjim dijelovima utakmice. Ovaj put pobjeda se nameće kao imperativ.

- Slažem se! Mi moramo protiv momčadi kao što je Slaven Belupo, Rudeš, Inter i slični tražiti isključivo pobjedu. Motiva nam ne treba protiv Hajduka, Dinama ili Rijeke, ali sada nam ne treba ni protiv Slaven Belupa i sličnih suparnika jer nam pobjeda treba više od ičega. Vjerujem, ako prikažemo igru kao u Splitu protiv Hajduka i uz podršku naših navijača da ćemo ostvariti pobjedu. Siguran sam da će svi koji budu igrali dati svoj maksimum i da ćemo učiniti sve kako bismo ostvarili pobjedu - zaključio je Dabro.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike