Regija
GRADSKO VIJEĆE VUKOVARA

Ništa od subvencije prijevoza studentima
Objavljeno 20. listopada, 2017.

Vezani članci

PROSVJED ZBOG UKIDANJA SUBVENCIJA ZA PRIJEVOZ

Vukovarski studenti: ''Dosta nam je da smo zadnja rupa na svirali''

VUKOVAR - U Vukovaru je održana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj je na aktualnom satu najviše govora bilo o prijevozu studenata te o stanju hotela Dunav.

- Hotel Dunav i realizacija njegove obnove, odnosno privođenje funkciji, jedan su od kapitalnih projekata Grada. Mislim da je loše što su si vijećnici SDP-a dopustili iznositi neprovjerene informacije te su tako projekt doveli u negativnu konotaciju prema građanima, a projekt još nije ni krenuo u realizaciju. To je loša praksa, pogotovo kad se ona odvija na neprovjerenim argumentima i tezama. Međutim, to nas neće spriječiti da krenemo u relizaciju projekta, jer smo svjesni koliko taj objekt znači za Vukovar. Grad je uvrstio hotel u svoj Intervencijski program, odnosno za europske fondove, gdje bi preko fondova došlo do kupnje. Hotel u prvotnom smislu ne bi bio komercijalne naravi, kao hotel, nego bi bio kongresni centar, sa smještajnim objektima, za društveno-obrazovne namjene, jer je to bilo prihvatljivo za europske fondove. Nakon isteka petogodišnjeg projekta vrijeme će pokazati koja će biti njegova funkcija - rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Najviše rasprave bilo je oko ukidanja prijevoza za studente, kada su vijećnici u više navrata apelirali na gradsku vlast da pronađe rješenje i da se vrati subvencioniranje prijevoza studenata u gradskom i međugradskom prometu.

- Mogućnosti ne postoje, ne zato što smo neosjetljivi, nego zato što tu mjeru nismo prenagljeno donijeli. Ona je išla u smjeru u kojem, po meni, nije trebala ići, da je selektivno pomagala studente koji studiraju u Osijeku, a ne i u ostalim gradovima, bez ikakvih kriterija. Ono što je nama u fokusu i što treba biti opći interes jest podizanje općeg standarda, ulaganje u znanost, ulaganje u vrtiće i škole, ali na općem nivou. Kad govorimo o studentima, tu je izgradnja studentskog doma, proširenje kapaciteta Veleučilišta Lavoslava Ružičke, stipendije, ali ciljano, da znamo koji su studenti teškog imovnog stanja pa da im pomnognemo, da ne dovedemo studiranje u pitanje. Jednostavno mi nije jasno da oni koji se u medijima eksponiraju kao zaštitnici prava i socijalno ugroženih istodobno pričaju kako su potrebne reforme, kako treba napraviti rez i kako društvo treba postaviti na zdrave temelje. Pitam vas - kako vi to mislite dijeliti kao i do sada na sve strane, a istodobno imati operativno društvo, produktivno. To tako ne ide - poručio je Penava.M.Kokaj

Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike