Crna kronika
PITOMAČA: NESREĆA NA ZEBRI

U naletu kamiona poginula pješakinja
Objavljeno 20. listopada, 2017.

PITOMAČA - Sedamdesetčetverogodišnja pješakinja poginula je u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 10.20 u Pitomači. Kako doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske, pješakinja je nastradala na pješačkom prijelazu, gdje je na nju teretnim vozilom naletio 26-godišnjak. Teško ozlijeđena žena prevezena je u Opću bolnicu Virovitica, gdje je ubrzo preminula.

Policija je alkotestirala 26-godišnjeg vozača i utvrdila da nije imao alkohola u krvi. Protiv njega bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom Općinskom odvjetništvu u Virovitici. Ova je prometna nesreća već druga ove godine, u kojoj je smrtno stradala pješakinja, a s obzirom na to da su pješaci uz bicikliste posebno ugrožena kategorija sudionika u prometu čije je stradavanje u prometnim nesrećama teško, policija poziva na oprez.

- Mole se svi sudionici u prometu, posebno vozači motornih vozila, na poštovanje prava prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima i upravljanje vozilom propisanom i prilagođenom brzinom, koja ne ugrožava kretanje pješaka cestom i njihov prelazak preko ceste. U tom smislu podsjeća se vozače na zakonsku obavezu propuštanja djece, starijih i iznemoglih osoba, slijepih osoba ili drugih osoba s invaliditetom u svojstvu pješaka kada tek stupe na pješački prijelaz - pozvali su iz PU virovitičko-podravske.S.Lacić

PJEŠACI, OPREZ

Iako su za nesreće na obilježenim pješačkim prijelazima najčešće krivi vozači motornih vozila, nerjetko pješaci prelaze cestu ne gledajući ni na jednu stranu. Iz policije zato upozoravaju pješake da budu oprezni u sudjelovanju u prometu te da poštuju sve zakonske propise koji se na njih odnose, kako bi se stradavanje pješaka u prometnim nesrećama smanjilo.

Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike