Kultura
PREDSTAVA KAZALIŠTA MALA SCENA NA FESTIVALU U RUMUNJSKOJ

“Debela” obilježila cijelo desetljeće Scene za mlade
Objavljeno 19. listopada, 2017.

Nakon što je prve subote u listopadu izvedena 400. put, nagrađivana predstava “Debela” na Međunarodnom je festivalu Fest(in) on the Bulevard u Bukureštu Mala scena predstavljala Hrvatsku. Glume Lukrecija Tudor, Anja Matković, Luka Juričić i Davor Kovač.

- Kako je tema ovogodišnjeg, petog, izdanja festivala pubertetska 'kriza', selektorica koja je predstavu gledala prije nekoliko godina pod svaku je cijenu htjela da publika u Bukureštu vidi i našu uzbudljivu predstavu koja progovara o tinejdžerskim problemima o kojima se baš i ne govori - kaže zamjenica ravnateljice Male scene, Tena Bosek.

Kada su prije više od deset godina sa spisateljicom Silvijom Šesto započeli razgovore o postavljanju adaptacije njezina romana, nisu ni slutili da će upravo taj odabir obilježiti cijelo desetljeće Scene za mlade!

Autorski tim čine Snježana Banović koja se uhvatila režije, dramaturgije i izbora glazbe, a ovo joj je bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Dženisa Pecotić, koreografkinja Zagorka Živković, pomoćnik producentice Marko Sušac, fotografkinja Irena Sinković, producentica Vitomira Lončar te glumci odabrani na audiciji: Ana Begić, Iva Mihalić, Igor Kovač i Luka Juričić. U predstavi su se u proteklih gotovo deset godina izmijenili mnogi glumci, a u prvoj je podjeli Ana Begić za ulogu Lade dobila nagradu ASSITEJ-a za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu. N.Vek.

Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike