Kultura
ZAPOČEO NOVI CIKLUS OSJEČKE GLAZBENE SRIJEDE

Sjajni pijanist Detoni i violinski virtuoz Graziani udružili snage
Objavljeno 19. listopada, 2017.

Komornim koncertom, recitalom violinista Marca Grazianija i pijanista Danijela Detonija započeo je, u atriju Glavne straže Muzeja Slavonije ovosezonski ciklus Osječka glazbena srijeda. Dvojica sjajnih glazbenih umjetnika mlađe generacije, omiljeni riječki violinski virtuoz Marco Graziani i jedan od najboljih hrvatskih pijanista Danijel Detoni, udruženim su snagama pred brojnom osječkom publikom izveli program s djelima Brahmsa, Prokofjeva i Dubravka Detonija.

Marco Graziani (1988.) diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a od 2012. koncertni je majstor zagrebačkog HNK. Pohađao je seminare u mnogim svjetskim gradovima kod poznatih violinista, a nastupa kao solist i član raznih komornih sastava. Laureat je velikih međunarodnih natjecanja, proglašavan je najuspješnijim mladim glazbenikom, dobitnik je godišnje nagrade grada Rijeke, osnovao Hrvatski gudački kvartet, nastupa na natjecanjima, recitalima i koncertima s orkestrima u Europi, Japanu i Rusiji...

Pijanist Danijel Detoni (1983.) magistrirao je na Glazbenom sveučilištu “Liszt Ferenc” u Budimpešti, a četvrtu godinu studirao je na glavnom pariškom Konzervatoriju. Radio je s renomiranim umjetnicima (Itamar Golan, Boris Brovtsyn, Irvin Venyš, David Aaron Carpenter i dr.), ansamblima (Budapest Strings, Komorni orkestar UMZE i dr.), a kao solist i komorni glazbenik nastupao je na brojnim festivalima (Musica Danubiana u Ljubljani, Schleswig-Holstein u Hamburgu, Carniarmonie u Trstu, La Voici u Parizu itd.)... N.Vek.

Možda ste propustili...

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

Najčitanije iz rubrike