Sport
NK ČEPIN

Novak pokraj Uljare zaposjeo sam vrh
Objavljeno 19. listopada, 2017.

Prigodu nisu propustili! Nogometaši Čepina znali su da im domaća pobjeda nad Đakovo Croatijom donosi vodeće mjesto na trećeligaškom “istoku” poslije devet odigranih utakmica. Nedjeljna je pokraj Uljare bila četvrta pred njihovim pristašama kojih je 500-tinjak došlo vidjeti uspon momčadi trenera Igora Totha na vrh redoslijeda.

Iznenađujuće je to za čepinski sastav. Ipak se radi o novaku u ligi koji je ljetos ostao bez više iskusnijih igrača, a radišni đakovački trener morao je stvarati novu momčad od mladih igrača u jačoj natjecateljskoj konkurenciji. "Zeleni" su rasli kako je prvenstvo odmicalo da bi stigli na vrh poslije nešto više od četvrtine odigranih utakmica. Komparativno, iako ima još pregršt iskušenja u kojima se može pokvariti, dosadašnji je vrlo dobar dojam i rezultat. Pokraj Uljare nije bilo tri tjedna utakmice, ali je optimizam i samopouzdanje naraslo nakon gostovanja kod Osijeka (0:0) i Marsonije (2:1) od kojih je uzeto četiri boda. S tri, uz isto toliko pogodaka u đakovačkoj mreži (3:0), Tothovi mladići popeli su se na vrh nakon čega trener čepinskog trećeligaša nije pao u euforiju:

- Natjecanje je vrlo izjednačeno i dvije do tri utakmice uskoro mogu promijeniti kompletnu sliku. Budući da imamo mladu momčad u formiranju na oscilacije treba računati, iako smo do sada odigrali na vrlo visokoj razini. Sigurno se može još to unaprijediti, ali ne treba poletjeti nego ostati na zemlji te se svakodnevno potvrđivati i izgrađivati. I nedjeljna utakmica s Đakovčanima bila je uvodno na vagi, jer su gosti nekoliko puta, srećom neuspješno, zaprijetili, a mi smo u završnici prvoga dijela dva puta bili konkretni te praktički osigurali pobjedu. U nastavku smo je potvrdili djelujući autoritativno tako da je samopouzdanje dodatno poraslo - umjerenim je zadovoljstvom trener Čepina pričao o usponu na vrh. Branit će ga u Koprivnici kod slično ugodnog ovosezonskog iznenađenja.

- Nakon druge momčadi Osijeka naša je najmlađa u konkurenciji, a odmah nas u tome smislu slijede Koprivničani. Poletni, dakle, i perspektivni o čemu zorno svjedoče rezultati tako da se može očekivati dobar sraz momčadi budućnosti. Osobno bih volio predstaviti se u dosadašnjim izdanjima nakon kojeg bi novog rezultat bio logična posljedica, ali ga treba zaslužiti, jer nas očekuje iznimno zahtjevan protivnik u naletu - najavio je Toth derbi utakmicu sljedećeg, desetog kola.

Dražen LEKŠAN
Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike