Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Goluža je od Tatrana stvorio moćnu momčad
Objavljeno 19. listopada, 2017.

Nakon što su doznali suparnika u 3. kolu EHF Kupa pred rukometašima NEXE-a danas je novi izazov u SEHA-Gazprom ligi. U goste im dolazi momčad koja također traži svoj put prema skupinama Europske lige. U goste Našicama stiže slovački Tatran, momčad koja trenutačno zauzima četvrto mjesto u SEHA-Gazprom ligi, a trenutačno imaju pet bodova više od NEXE-a. Od ove sezone momčad slovačkog prvaka vodi bivši hrvatski izbornik Slavko Goluža. Posložio je jako dobro momčad koja je postala respektabilna u SEHA okružju pa su se s pravom upustili u borbu za Final four. Goluža vrlo dobro pozna momčad NEXE-a, što će sigurno biti prednost gostiju iz Prešova, a najveća ona “Gromova”, bit će našička publika. Nekakva bar prednost za goste iz Prešova. No, to je našičkim „Gromovima“ lijepa prilika za uspon na tablici i priključak vodećima.

- U SEHA Gazprom ligi nema laganih protivnika, a Tatran ove sezone pripada u jednu od kvalitetnijih ekipa. Dobro su posloženi s našim bivšim izbornikom Golužom, igraju čvrstu obranu, a dosta golova zabijaju iz tranzicije. No, mislim da nas čeka jedan protivnik po mjeri, suparnik s kojim mi možemo igrati. Očekujemo utakmicu punu kontakta gdje bi trebale dominirati obje obrane. Naravno, želja je pred domaćom publikom ostvariti pobjedu. Već dugo nismo osvojili tri boda - pričao je Hrvoje Horvat trener NEXE-a.

Doista, Našičani su posljednju i, zasad jedinu pobjedu u SEHA-Gazprom ligi ostvarili još početkom rujna protiv Vojvodine. Protiv Tatrana sigurno imaju ambicija za pobjedu. Uostalom, raniji njihovi susreti bili su iznimno zanimljivi. Znao je NEXE slaviti u Prešovu, ali i obrnuto. Prošle godine Tatran je slavio u Našicama s čak 31:25, a u Prešovu je bilo neriješeno. Bio je to ujedno i debi Hrvoja Horvata na klupi NEXE-a.

Osim Goluže još je nekolicina hrvatskih igrača u slovačkoj momčadi. Vratar Mario Cvitković, pivoti Leon Vučko i Osječanin Ante Babić te Bruno Butorac. Ovaj posljednji označen je za najveću opasnost za Našičane.

- Prva snaga je njihova pokretljiva, gusta i visoka obrana. Druga je neugodan i atipičan vratar. Na treće mjesto izdvojio bih kao pojedinca našeg Brunu Butorca koji igra vrhunsku polusezonu i koji kuca na vrata A selekcije. Sigurno da će pred Jelinićem i Eterom biti jako težak zadatak, jer će se morati hrvati s igrom “jedan na jedan” s Butorcem, s njegovim šutom izvana, ali i s kvalitetnom igrom između “jedinice” i “dvojke”. Za to će trebati jako velika koncentracija, posebice na strani gdje zabijaju jako mnogo golova. Zato je bitno da iziđemo na parket kao prava momčad. To će dati snagu i impuls da zaigramo kvalitetno - rekao je trener NEXE-a. Utakmica Nexe - Tatran počinje u 19 sati, u dvorani Osnovne škole Kralja Tomislava. S. Sobodić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku