Osijek
RADNI SASTANAK U OPĆINI VUKA

Anušić i Maričić dogovorili nove zajedničke projekte
Objavljeno 18. listopada, 2017.

Načelnik općine Vuka Damir Maričić i župan osječko-baranjski Ivan Anušić sa suradnicima - pročelnicima županijskih ureda razgovarali su o razvojnim projektima, suradnji i planovima. Župan je zadovoljno ustvrdio kako Općina ima dosta projekata na čijoj realizaciji radi.

- Iako je Vuka mala općina sa skromnim proračunom, uspjela je dosta projekata napraviti i imaju dobru inicijativu i dobro surađuje sa Županijom što se tiče admisnistrativne, logističke i financijske potpore. Jedan od projekata o kojima smo razgovarali je gradnja nove zgrade u kojoj bi bila obuhvaćena ambulanta i ljekarna. Budući da bi se nalazila na zemljištu osnovne škole, potrebno je napraviti parcelaciju i sklopiti ugovor jer ćemo zajedno sudjelovali u tome. Županija će pomoći i oko društvenog doma koji je već u izgradnji, a planovi su da sljedeće godine bude gotov. Zatim o cestovnoj infrastrukturi, korištenju EU fondova... Našli smo zajednički jezik kroz niz suradnji u budućnosti u kojima će Županija sudjelovati s konkretnom financijskom pomoći Općini - izjavio je župan Anušić.

Načelnik Maričić kaže kako je prioritet društveni dom u koji su i Općina i Županija uložili puno novca. “Nemamo ni jednu dvoranu za okupljanje, otkupili smo nedovršeni objekt od lovačkog društva za 400.000 kuna. Napravili smo energetski učinkovitu fasadu za 120.000 kuna, trenutno se obavljaju radovi u iznosu od 550.000 kuna, a do dovršetka treba uložiti 800-tinjak tisuća kuna. Samo opremanje zgrade prijavljeno je Fondu za ruralni razvoj, i tomu je vrijednost 500.000 kuna. Usporedno krećemo k projektiranju i rješavanju papirologije za novu zgradu s ambulantom i nadam se da ćemo kroz godinu doći do građevinske dozvole i već možda ju za županijski proračun pokušati kandidirati za sufinanciranje. Osim za Dom zdravlja, zgrada bi se koristila i za ljekarnu, a iznad prostor za predškolce i za potrebe Općine - kazao je Maričić. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije