Osijek
POČELA PROVEDBA PROJEKTA “UČIMO ZAJEDNO 4”

Županija osigurala 60 pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama
Objavljeno 19. listopada, 2017.

Osječko-baranjska županija u srijedu je objavila početak provedbe projekta “Učimo zajedno 4”, kojim je ove godine za 62 djece s teškoćama u razvoju osigurano 60 pomoćnika u nastavi. Za projekt težak više od 10,8 milijuna kuna Županija je povukla 91,97 posto europskog novca, dok je ostatak sufinancirala iz vlastitog proračuna. Partneri na projektu su Regionalna i razvojna agencija Slavonije i Baranje, 30 osnovnih i šest srednjih škola kojima je Županija osnivač. Riječ je o školama šireg osječkog i baranjskog područja te područja gradova Našica, Đakova, Belišća, Valpova i Donjeg Miholjca. U odnosu na prijašnje godine kada je natječaj išao svake godine, ovaj će projekt trajati četiri godine, odnosno do kraja srpnja 2021.

- Školstvo je jedna od osnova da bi nam sutra bilo bolje, stoga su ova nova ulaganja opravdana. Županija će za ovakve programe uvijek imati odvojeno nešto novca, a za europska sredstva i dalje ćemo se boriti – istaknuo je dožupan Goran Ivanović. Stjepan Ribić, predsjednik uprave Regionalne i razvojne agencije Slavonije i Baranje, istaknuo je kako je kroz projekt “Učimo zajedno” do sada zaposleno oko 160 pomoćnika u nastavi za gotovo 200 djece.

- Ovo je veliki projekt koji pomaže djeci u potrebi, otvara nova radna mjesta i ulaže u buduće generacije – poručio je Ribić. Osječko-baranjska županija od ove godine uz projekt “Učimo zajedno 4” prvi put provodi i vlastiti projekt “Pomoćnici u nastavi”, kako ni jedno dijete u potrebi ne bi ostalo zakinuto.

- Europska sredstva bila su ograničena i nisu pokrivala svu djecu u potrebi. 34 djece ostalo bi nezbrinuto, a župan je odlučio i za njih osigurati pomoćnike i iz županijskog proračuna izdvojiti oko milijun kuna – istaknula je Snježana Staščik, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike