Osijek
AGENCIJA ZA TVRĐU TRAŽI RAVNATELJA

Hoće li Andraši dobiti još jedan mandat?
Objavljeno 19. listopada, 2017.

Kako 1. prosinca istječe četverogodišnji mandat dosadašnjeg ravnatelja Agencije za obnovu osječke Tvrđe, osječkog arhitekta i urbanista Željka Andrašija, ova je ustanova raspisala novi natječaj za svog čelnog čovjeka. Recimo kako je vlasnik 51 posto Agencije Ministarstvo graditeljstva, a po četvrtina pripada Gradu i Županiji.

Uvjeti na natječaju su visoka stručna sprema arhitektonskog, građevinskog, pravnog ili ekonomskog smjera ili povijesti umjetnosti, najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama, te organizacijske sposobnosti. Sam Željko Andraši, kojemu je ovo prvi odrađeni mandat, otvoreno je priznao kako će se ponovno prijaviti na natječaj jer bi želio završiti započete poslove.

- Mi smo u skladu s našim proračunskim sredstvima radili u ove četiri godine ono što smo mogli financirati, a sve što smo radili danas se i vidi. To je obnova Vodenih vrata i opkopa oko bedema, arheološka istraživanja uz pomoć kojih smo otkrili Carska vrata, odnosno stari ulaz u Tvrđu, kao i nalazište na kojem smo tražili najstariji istočni ulaz u Tvrđu, te sada započeti radovi na uređenju Trga Vatroslava Lisinskog u kojima sudjelujemo. Sada želimo započeti veliki projekt uređenja cijelokupne infrastrukture u Tvrđi, što je projekt vrijedan čak 75 milijuna kuna - ističe Andraši.

Konačnu će riječ u odabiru najboljeg prijavljenog kandidata imati Upravno vijeće Agencije u koje su vlasnici stavili svoje predstavnike. No, kako je Željko Andraši inače član HNS-a, koji je trenutačno dio Vlade RH, a koja je većinski vlasnik Agencije, izgledno je da bi mogao dobiti vjetar u leđa za još jedan mandat.

Inače, recimo kako je natječaj otvoren osam dana, a ime novog ravantelja mora biti objavljeno do prvog dana prosinca. N. Z. Eberhard

Možda ste propustili...

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike