Novosti
SUĐENJE MAMIĆIMA

O drugoj optužnici tek u prosincu
Objavljeno 18. listopada, 2017.

Odlučivanje o drugoj optužnici Uskoka protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića, Maria Mamića, Sandra Stipančića, Igora Krote i Nikkyja Arthura Vuksana, odgođeno je za 15. prosinca. Prema riječima Miroslava Rošca, glasnovornika Županijskog suda Osijek, razlog neodržavanja sjednice optužnog vijeća je što Zoran Mamić nije primio poziv za sjednicu, kao ni optužnicu.

Uskok sedmoricu optuženih tereti zbog sumnje u zločinačko udruživanje te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, čime je nogometni klub Dinamo oštećen za više od 144 milijuna kuna. U optužnici koja ima 695 stranica, navodi se i da je Mamić s ostalima dogovarao fiktivne ugovore između Dinama i stranih tvrtki (iz Švicarske, Velike Britanije, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga i Ujedinjenih Arapskih Emirata), i to za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača. Inozemne tvrtke potom su ispostavljale račune koje je Dinamo plaćao.

- Delegiranje u Osijek apsolutno je nezakonito. Smatramo da DORH i Uskok nisu mogli provoditi istragu, jer je već jedan od ovih predmeta prebačen u Osijek. Ako je Županijski sud u Zagrebu korumpiran ili opasan za onaj predmet, onda je opasan i za ovaj. Upitno je da li je osječki sud bio nadležan za rješavanje ovog postupka - rekao je Mate Matić, odvjetnik Zdravka Mamića. M.Bu.