Regija
AMADEA

I ja sam tu
Objavljeno 19. listopada, 2017.

ĐAKOVO

U organizaciji Udruge za psiho-socijalne potrebe Amadea đakovačku lokalnu zajednicu proteklih (tje)dana obilježila je građanska akcija I ja sam tu s ciljem upoznavanja javnosti s problemima obitelji i osoba oboljelih od Alzheimerove bolest.

Ujedno su održane radionice za zainteresirane članove lokalne zajednice u Budrovcima i Punitovcima. Uz potporu Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest iz Zagreba održan je i prvi Alzheimer Caffe u Đakovu.

Završna aktivnost građanske akcije I ja sam tu bila je obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba druženjem starijih i onih koji se o njima brinu u Centru Amadea. Tada su predstavljene sprava za vježbanje na otvorenom i misaone igre osigurane u sklopu akcije. Uz ugodno druženje i aktivno vježbanje, naglašena je važnost fizičke i misaone aktivnosti s ciljem prevencije Alzheimerove bolesti. Građanska akcija I ja sam tu nastavlja se pružanjem podrške članovima obitelji oboljelih od alzheimera u grupama podrške svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, počevši od studenog. U Amadei pozivaju zainteresirane da se jave u njezinu udrugu za sve dodatne informacije na tel. 098 9631 896 ili na mail: ivanasadaić @ gmail.com. S.Župan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike