Regija
ŽIVI ZID SUMNJA U TRANSPARENTNOST NATJEČAJA U INKUBATORU

Direktorica PPID-a: Zaposlena osoba ima status branitelja
Objavljeno 19. listopada, 2017.

DRENOVCI - Vijećnici Živog zida u Općinskom vijeću Drenovci, Stjepan Pranjić i Tihomir Blažević, zatražili su na temelju zakona uvid u natječajnu dokumentaciju zbog sumnje u regularnost provedenog javnog natječaja za radno mjesto čistača/ice, koji je raspisao i proveo Poljoprivredno-poduzetnički inkubator Drenovci. Pranjić je rekao da su im se javili brojni nezadovoljni kandidati koji su sudjelovali u natječaju i upozorili na netransparentnost. Navode da su samo šturo i neuvjerljivo obaviješteni da nisu ispunili uvjete, bez navođenja pouke o pravnom lijeku, ni prednosti koje je imao odabrani kandidat. Smatraju da imaju pravo znati zbog čega su odbijeni i koji je kriterij bio presudan pri donošenju odluke o izboru kandidata. “Službeni dopis Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora, u kojemu osim obavijesti odbijenim kandidatima Uprava ne navodi razloge i prednosti koje je ostvario odabrani, krši osnovna načela koja su potrebna da bi se transparentnost javnog natječaja bar prividno činila transparentnim”, stoji u priopćenju za javnost vijećnika Živog zida Drenovaca.

Direktorica Poljoprivredno-poduzetničkog inkubatora Drenovci Katarina Šoltes potvrdila nam je da je Uprava društva početkom kolovoza objavila javni natječaj za radno mjesto čistača/ice na neodređeno vrijeme, na koji su stigle 24 prijave. Povjerenstvo je utvrdilo da uvjete ne ispunjava pet kandidata zbog nepotpune dokumentacije i nepoštovanja roka prijave. Razmotrivši sve potpune i pravodobno pristigle prijave, Povjerenstvo je utvrdilo da je odabrana kandidatkinja uza svu dokumentaciju jedina dostavila i potvrdu Ministarstva obrane kojom je utvrđen status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i sudjelovanje u obrani suvereniteta RH od 1. lipnja 1992. do 29. veljače 1996. Dostavila je i potvrdu HZZ-a kojom je utvrđeno da je od 7. prosinca 2016. u evidenciji nezaposlenih osoba, kao i rješenje općinskog načelnika Općine Drenovci od 30. studenoga 2016. o prestanku radnog odnosa u Općini Drenovci.

- Iz navedenog je vidljivo da je u radni odnos primljen jedini kandidat koji ima prednost pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima radi ostvarenog statusa hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, sukladno s člankom 35. stavkom 3. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Stoga smatram da je navedena odluka o izboru kandidata od 26. rujna 2017. potpuno u skladu sa zakonom - zaključuje Šoltes.M.Lešić omerović

24

kandidata prijavila su se na natječaj

Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike