Mozaik
SREDNJA STRUKOVNA ŠKOLA VINKOVCI

Obilježili Svjetski Dan kuhara
Objavljeno 18. listopada, 2017.

Srednja strukovna škola Vinkovci obilježila je Svjetski dan kuhara, a školom se širio miris ukusnih i vizualno lijepih pripremljenih jela.

Na izložbenom dijelu prikazan je velik izbor slavonskih jela koja su sa svojim mentorima pripremili učenici škole, među kojima je bio Mario Janocik, Ivica Ljubek, Ana Kanc, Marija Bošnjak i Ana-Maria Stanković, koja se ujedno priprema za 5. kolo Hrvatskog kuharskog kupa te je na dobrom putu da osvoji ovogodišnju Kristalnu kuhaču.

- Ovo mi je bila dobra priprema za posljednje natjecanje u okviru Hrvatskog kuharskog saveza, natjecanje za Kristalnu kuhaču. Polako teku pripreme uz moga pomoćnika Marka Kovačevića i ove godine Kristalna kuhača ponovno dolazi u Vinkovce, kao što je to bilo prošle godine, kada sam također osvojila Kristalnu kuhaču - istaknula je Ana-Maria Stanković iz Srednje strukovne škole Vinkovci.

Prema riječima Maria Janocika, stručnog učitelja kuharstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, napravljena je prezentacija jela gdje smo imali pripremljeno jelo od patke, junetine, svinjetine, morska jela te kolače.

Svjetski dan kuhara tako je obilježen tradicionalno u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, školi koja na mnogim natjecanjima osvaja prva mjesta, kako na državnim, tako i na međunarodnim natjecanjima. M.Kokaj

Prikazan je velik izbor slavonskih jela koja su sa svojim mentorima pripremili učenici škole

Najčitanije iz rubrike