Sport
OSJEČANI USPJEŠNI NA KRAJU VESLAČKE SEZONE

Iktus predaje pokal Novosađanima
Objavljeno 18. listopada, 2017.

Iako je većina članova Veslačkog kluba Iktus Miholjskom regatom na Dravi kod Osijeka završila ovosezonska nadmetanja, neki su tek proteklog vikenda spustili zavjesu na 2017. Naravno, samo kada su natjecanja u pitanju, jer unatoč završetku sezone treninzi se nastavljaju. Osječki kadeti su za kraj veslali na posljednjoj ovogodišnjoj regati Dunavskog kupa, na Daljinskoj regati u Novom Sadu. Osječki klub predstavio se dvama četvercima na pariće koji su ponovno bili u vrhu. Naime, Iktusovi treneri Jasminka Kraljević Čolić i Tomislav Oršolić u Novi Sad su poveli četverac kadeta koji je osvojio zlatnu medalju, a u njemu su veslali David Jug, Luka Peljušić, Borna Mršić i Ivan Iža. Četverac kadetkinja osvojio je srebro, a veslale su Luna Keretić, Ines Markulak, Dunja Primožić i Petra Puškadija.

“Iktusovci” nisu mogli do ukupnog pobjednika, jer najviše je bodova osvojio VK Danubius 1885. iz Novoga Sada, što je razumljivo, s obzirom na to da je nastupio s najviše posada. Novosađani su osvojili najviše medalja, iza njih bili su veslači beogradskog Patrizana, a treće mjesto podijelili su Iktus i Smederevo. Kada je u pitanju Dunavski kup, Danubius 1885. ove je godine bio najuspješniji i osvojio najviše odličja u kadetskim i mlađejuniorskim četvercima na pariće, tako da će im do kraja godine biti predan i prijelazni pehar, koji se sada nalazi kod prošlogodišnjeg pobjednika - Iktusa.

Kolege su u Novi Sad došli bodriti i svjetski juniorski prvaci - Patrik i Anton Lončarić te europski prvak iz četverca Ivan-Ante Grgić. Ta trojka je u Vojvodinu u pratnji trenera Krešimira Ižakovića iz Osijeka otišla - biciklima. I. Liović

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike